Srijeda, 29. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

U Tuzli postavljen kontejner za doniranje odjeće i obuće: Donirajte umjesto da bacate!

Preuzmite sliku

Humanitarna organizacija Međunarodni forum solidarnosti ispred džamije “Princ Abdullah” u Tuzli poznatije kao “Prinčeva džamija”, postavila je prvi humanitarni kontejner u BiH.

  • kontejner-za-odjecu1
  • MFS-EMMAUS je pokrenuo novi pilot projekat „Kontejner za doniranje odjeće i obuće“ u sklopu kojeg bi sva donirana odjeća i obuća koristila u svrhu projektnih aktivnosti za pomoć socijalno ugroženim osobama, stalnim korisnicima usluga Međunarodnog foruma solidarnosti i svima onima kojima je potrebna pomoć.

    Prvi kontejner takve vrste postavljen je 12.05.2016. godine ispred Prinčeve džamije u Tuzli, a planirano je postavljanje još većeg broja kontejnera po gradovima širom BiH.

    Međunarodni forum solidarnosti bi na ovaj način bio servis građanima i svima onima koji imaju odjeću i obuću za donirati ali ne znaju kome i na koji način.

    Pozivamo sve ljude dobre volje da još jednom pokažu svoju humanost i na simboličan način pomognu najugroženijima. Svu odjeću i obuću koju više ne nosite, a nije oštećena, od sada ćete, umjesto da bacite u smeće, moći odložiti u kontejnere koji su napravljeni za tu svrhu. Na ovaj način pomoći ćete onima kojima je pomoć najpotrebnija” – navode iz Humanitarne organizacije Međunarodni forum solidarnosti koja je osnovana početkom 1999. godine u Gračanici, sa ciljem pružanja pomoći svim ugroženim kategorijama stanovništva kojima je ta pomoć potrebna. (Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje