Četvrtak, 23. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

U Tuzli obilježena godišnjica smrti Josipa Broza Tita: Njegova djela su trajna i antifašistička (VIDEO/FOTO)

Preuzmite sliku

Minutom šutnje, polaganjem cvijeća i prigodnim govorom, članovi Udruženja građana Josip Broz Tito, SABNOR-a i NOR-a danas su tačno u 15:05 sati odali počast Josipu Brozu Titu.

Kako je istaknuto prilikom obilježavanja 38 godina od smrti doživotnog predsjednika SFRJ, Josip Broz Tito je ostavio neizbrisiv trag na prostoru Bosne i Hercegovine i bivše Jugoslavije.

Muhamed Čaušević, predsjednik Udruženja antifašista i boraca NOR-a Tuzle smatra da je Josip Broz Tito ostavio tragove koje nikada i niko više neće ponoviti, naglasivši da se više neće pojaviti osoba koja će našoj zemlji pokloniti ono što joj je Tito dao.

Gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović prisjetio se 4. maja 1980. gdine kada su milioni ljudi s velikom tugom i suzama u očima dočekali vijest o smrti Josipa Broza Tita.

Prvi čovjek Tuzle je naglasio da su se brojni građani u tom trenutku bojali strašne budućnosti koja ih je, nažalost i dočekala. Ratovi, razaranja, žrtve, ali i iseljavanje stanovništva iz naše zemlje samo su segmenti onoga što se dogodilo nakon smrti doživotnog predsjednika Jugoslavije.

Njegova djela su trajna i antifašistička, poručeno je sa današnjeg komemorativnog skupa u kompleksu Slana Banja u Tuzli. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje