Subota, 2. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

U Tuzli isporučena oprema obrtnicima (FOTO)

Preuzmite sliku

Na širem području grada Tuzla u toku je isporuka opreme i priključaka za obrte koji su uključeni u projekat “Primarnom poljoprivrednom proizvodnjom do bržeg lokalnog ekonomskog razvoja”.

Projekat realizira Udruženje BOSPER iz Tuzle kojeg finansira Grad Tuzla i usmjeren je na razvoj primarne poljoprivredne proizvodnje. Ukupni budžet projekta je 151.059,00 KM.

U utorak 14.11.2017. godine izvršena je isporuka priključaka za obrt Kemo, vlasnika Memišević Kemala, u mjesnoj zajednici Gornja Tuzla. Radi se o traktorskoj rotacionoj kosačici Z-042. Zahvaljujući snažnoj i masivnoj konstrukciji, može se koristiti i u najtežim radnim uslovima i na svim tipovima zemljišta. Rotaciona kosačica je osnovna mašina u liniji za spremanje sijena.

U krugu Udruženja BOSPER je izvršena isporuka klima uređaja, za komoru u proizvodnji gljiva, za obrt “H&M” vlasnice Halilčević Zehre. Radi se o nastavku realizacije aktivnosti koje se sprovode u okviru projekta “Poljoprivrednom proizvodnjom do bržeg lokalnog ekonomskog razvoja”, kojeg implementira Udruženje BOSPER a finansira Grad Tuzla.

“Obrt imam već dvadeset godina i bavim se uzgojem i proizvodnjom gljiva šampinjona. Sa Udruženjem BOSPER sarađujem već duži period i ova pomoć koju sam dobila od Grada Tuzla je veoma bitna, za proizvodnju, tj za regulisanje temperatura u komorama, za uzgoj i veći prinos proizvoda tj gljiva. Hvala na novčanoj podršci za naš biznis. Mi smo učestvovali sa 51% sredstava a Grad Tuzla sa 49% sufinansiranja za nabavku klima uređaja. Javnost je već upoznata, kao i mi uzgajivači, da na tržištu nema uvoza, da su sve domaći proizvodi. To smo potisnuli sa bosanskohercegovačkih prostora. Bavimo se tom proizvodnjom i u narednom periodu nastaviti ćemo tim tempom, da se ne desi ono što se desilo prije 10 ili 15 godina, kada smo pokušavali da potisnemo taj uvoz”, izjavila je Zehra Halilčević vlasnica obrta “H&M” iz Tuzle. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,