Srijeda, 17. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

U Tuzli hit operacije kojima se vraća nevinost: Iskusne djevice

nevinost
Preuzmite sliku

U BiH je sve više žena sa seksualnim iskustvom, ali koje žele ponovo postati nevine. Ispunjenje ove želje već odavno nije nemoguće.

\"nevinost\"Među onima koji u našoj zemlji obavljaju, između ostalih, operativne zahvate vraćanja nevinosti, tzv. himenoplastiku, jeste i Centar za plastičnu hirurgiju u Tuzli, koji vodi dr. Zlatko Berberović.

Iskusne djevice

Od njega saznajemo da se neke djevojke i dame za metodu himenoplastike odlučuju zbog straha da bi stupanjem u brak mogle doživjeti neugodnosti, jer im budući muževi jasno stave do znanja da se žele oženiti onom kojoj će oni biti \”prvi\”.

Ima i onih koje stupaju u tzv. ugovorene brakove, gdje se nevinost podrazumijeva, pa ako ne ispunjavaju taj uvjet, spas traže kod doktora Berberovića.

– To je najčešći običaj kod romskih porodica. Neke djevojke dođu i u pratnji roditelja kako bi se obavio zahvat nakon kojeg postaju ponovo djevice – kaže Berberović.

Ističe i da je imao slučajeve da su nevinost htjele vratiti i dvije djevojke žrtve silovanja, koje su na taj način htjele barem djelimično zaboraviti užas koji su preživjele.

Ovaj stručnjak pamti i kada mu je na vrata ordinacije pokucala djevojka dobi između 30-35 godina sa željom da ponovo postane djevica.

Sretne i zadovoljne

– Meni je rekla da se udaje u Kuvajt i da njen izabranik misli da je nevina. Uradio sam zahvat i djevojka je otišla sretna i zadovoljna – priča Berberović.

Ipak, Berberović naglašava da su slučajevi koje je pobrojao u manjini u odnosu na većinu razloga kojima žene opravdavaju \”ugradnju\” novog himena.

– Veliki broj njih posebno naglašava da to žele uraditi jer su imale, kako kažu, pogrešno prvo seksualno iskustvo i žele to ispraviti – kaže Berberović, ističući da za njega kao profesionalca nije bitan razlog zbog kojeg neko hoće neku od usluga u njegovom centru, nego mu je važno da svi iz njega izađu zadovoljni.

Cijena povoljna

Berberović kaže da se do sada niko nije žalio ni na kvalitet usluge vraćanja nevinosti ni na cijenu.

– Cijena je 1.400 maraka i do sada nisam imao nikakvih žalbi ni pritužbi. I oni koji se razumiju i koji se ne razumiju u ovu vrstu zahvata znaju da je cijena izuzetno povoljna – naglašava Berberović.

Izvor: Dnevni avaz / Tuzlanski.ba

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: