Srijeda, 22. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

U Tuzli do 11 sati glasalo 13 posto birača: Građani očekuju pozitivne promjene nakon izbora (FOTO)

Preuzmite sliku

Prema prvim zvaničnim podacima o izlaznosti građana na lokalnim izborima u Tuzli je do 11 sati glasalo 15.194 građana, odnosno 13,39 posto registrovanih birača.

 ˝Na 144 biračka mjesta u Tuzli glasalo je 15.194 građana. Još uvijek prikupljamo te podatke, jer nisu nam dostavljeni podaci sa svih biračkih mjesta˝, potvrdila je Meliha Pašić, predsjednica Gradske izborne komisije Tuzla.

 Pravo glasa u ovom gradu ima 113.477 birača, a neki od građana koji su glasali, kazali su da očekuju pozitivne promjene nakon izbora.

 ˝Došla sam na glasanje s mužem i obavili smo svoju građansku dužnost. Nadam se boljem sutra˝, poručila je Hurija Isić.

 Boljem sutra, kako je rekao, nada se i penzioner Abdulah Nešković.

 Ines Šabanović imala je problema prilikom pronalaska biračkog mjesta na kojem može glas dati svojim političkim favoritima.

˝Do sada sam uvijek glasala u jednoj od učionica u Osnovnoj školi ´Slavinovići´, no danas mi je rečeno da nisam na njihovim spiskovima. Nisam mijenjala adresu od prošlih izbora i ne znam zbog čega ne mogu pronaći moje ime i prezime. Zvala sam i centar Gradske izborne komisije. Uzeli su moj broj telefona i obećali su da će mi se uskoro javiti s informacijom na kojem biračkom mjestu mogu glasati˝, izjavila je Šabanović.

Inače, iz Gradske izborne komisije potvrdili su da je u Tuzli na vrijeme otvoreno 161 glasačko mjesto, uključujući dva mjesta za glasanje u odsustvu. Glasanje se odvija bez problema, a jedno mjesto za glasanje na nepotvrđenim glasačkim listićima, za one koji imaju identifikacijski dokument, ali ne mogu ih pronaći na spiskovima, nalazi se u zgradi Muzeja Istočne Bosne. Na terenu je 12 mobilnih timova, koji omogućuju glasanje bolesnim i nepokretnim građanima, kao i onim u pritvorskim i zatvorskim ustanovama.

 Prvi podaci o tome ko će naredne četiri godine biti gradonačelnik Tuzle, bit će poznati večeras u 21 sat. (Anadolija)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,