Petak, 23. Februara 2024.
Tuzlanski.ba logo

U toku vještačenje mobitela: Otac Damira Muratovića sumnja da je njegov sin bio teško ucijenjen prije samoubistva

Preuzmite sliku

Izdata je naredba za vještačenje telefona preminulog, vještačenje je u toku i rezultati nisu još uvijek dostavljeni Tužilaštvu, potvrdili su za medije iz ove pravosudne institucije.

Grupa građana Tuzle, članovi porodice i prijatelji danas simbolično u 11:55 sati održali su mirni protest pod nazivom “Istina za Damira Muratovića” i to u neposrednoj blizini zgrade Tužilaštva Tuzlanskog kantona.

Sumnja na ucjene

Protestima se želi ukazati na to da se ni pet mjeseci otkako je tragično stradao Damir Muratović, vijećnik u Gradskom vijeću Tuzla i bivši direktor Zavoda za odgoj i obrazovanje osoba sa smetnjama u psihičkom i fizičkom razvoju Tuzla, ne znaju sve okolnosti njegove smrti, iako je 3. jula saopćeno da je riječ o samoubistvu.

No, posljednjih mjeseci, neki od članova porodice preminulog Muratovića počeli su i javno, putem društvenih mreža, iznositi sumnje u to da je smrt Damira Muratovića nastupila pod čudnim okolnostima, da je, kako navode, možda bio i žrtva ucjena, a spominju se i neke osobe s kojima je Muratović navodno imao raspravu u haustoru jedne zgrade u Tuzli, a prije nego što je pronađeno njegovo beživotno tijelo na pločniku u jutarnjim satima 3. jula.

Damirov otac Redžep Muratović danas je saopćio niz nerazjašnjenih okolnosti koje su dovele do smrtni njegovog sina.

Muratović, ističe kako ima saznanja da je u sve umiješano više osoba, a posebno kako navodi ističe dvije “sponzoruše” majku i kćerku. U sve je involviran je i jedan bivši ministar iz Vlade TK, tvrdi Redžep Muratović.

 • “Ja osnovano sumnjam da su mog sina Damira teško ucijenili. Neko je preturao njegovu kancelariju. Brisani su podaci iz memorije računara. Postoje svjedoci. Na brojna pitanja još uvijek nismo dobili zvanične odgovore” – kaže Muratović.

  Prema njegovim navodima motiv za samoubistvo koje je počinio Damir Muratović je teška ucjena koju nje njegov sin dobio na mobitel u dva navrata.

  Redžep Muratović ne negira da je njegov sin imao aferu s jednom od žena koje spominje i da bi upravo ona trebala dati neke odgovore.

  “Njih cijeli grad zna po aferama”, ističe Muratović i kaže da je strašno kakve ucjene vrše.

  Iz Tužilaštva Tuzlanskog kantona su potvrdili da je rad na ovom predmetu još u toku, da još nisu dobili rezultate vještačenja mobilnog telefona Damira Muratovića, kao i da je u ovom slučaju rađena obdukcija i da je saslušano više svjedoka.

 • Saslušani svjedoci

  “Dežurni tužilac Tužilaštva Tuzlanskog kantona i istražitelji OKP PU Tuzla su obavili uviđaj nakon smrti Damira Muratovića i sa mjesta događaja su prikupljeni svi pronađeni tragovi koji su analizirani.

  U nalazu obdukcije vještaka sudske medicine je, između ostalog, navedeno da na tijelu preminulog nisu pronađeni bilo kakvi tragovi i znakovi djelovanja drugih lica ili tragovi nasilja. U predmetu je saslušano više osoba u svojstvu svjedoka. (Foto: Blicko Junior)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje