Petak, 23. Februara 2024.
Tuzlanski.ba logo

U Mjedanu završena demontaža parketa u velikoj dvorani, u maloj dvorani počeo trenažni proces

Preuzmite sliku

U ‘SKPC’ Mejdan i dalje je u toku čišćenje prostora nakon poplava koje su krajem jula pričinile veliku materijalnu štetu na objektu.

Nakon što završena demontaža parketa u velikoj dvorani završava se i sa čišćenjem betonske ploče, dok je u maloj dvorani krenuo trenažni proces.

Direktoror SKPC ‘Mejdan’ Jasenko Elezović nije nam mogao kazati okvirno kada bi i velika dvorna ponovo mogla da bude u funkciji obzirom da se zavisi od priliva finansijskih sredstava.

  • ‘Prije svega moram se zahvaliti Javnim preduzećima Grada Tuzla koji su nam zaista mnogo pomagali. Zatim, hvala i brojnim volonterima koji su samoinicijativno dolazili da pomognu. Čekamo u narednim danima i mišljenje komisije za procjenu šteta. Obnova velike dvorene zavisi isključivo od priliva sredstava. Nakon pšto budemo imali novac za novi parket kako procedura to nažale raspisat ćemo Javni poziv. Trenutno u funkciji imamo malu dvoranu za trenažni proces. Također, prema velikom broju institucija smo uputili pismo namjere u vezi sa prirodnom nesrećom koja nas je pogodila’ – kazao nam je Elezović.

    Opširnije pogledajte u video prilogu RTV 7 Tuzla.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , , ,