Ponedjeljak, 22. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

U jednoj tuzlanskoj mesnici prodato više od 300 Janjadi (50.000 KM)!

Janjkoli
Preuzmite sliku

U pitanju je samo jedna tuzlanska mesnica

\"Janjkoli\"Vodeći se se standardnim prvomajskim mišljenjem: „Nije 1. Maj ako ne okrenemo janje\”, telefon jedne od boljih i poznatijih tuzlanskih mesnica nekoliko dana prije 1. Maja bio je konstantno zauzet.

Rezervacije su stizale sa svih strana: „Može 10, 12, 14, 16 kilograma\”. Cijena jednog kilograma je 13KM. Uspjeli smo saznati da je za prvomajski praznik naručeno više od 300 janjadi.

Poslužit ćemo se jednom prostom računicom:

Dakle, uzmimo minimalan broj (a sigurno je više) da je prodato 300 janjadi, cijena kilograma je 13KM, a samo rijetki su uspjeli kupiti janje od 10-tak kilograma, većina prodatih je 14 i više kilograma. Ukoliko na papir stavimo i pomnožimo spomenute prosjeke (uzimajući u obzir minimalne brojke), dakle da je u prosjeku najviše prodavano janje od 13 kilograma, po cijeni kilograma od 13KM, da je ukupno „otišlo\” 300 janjadi, dolazimo do cifre od 50.000 KM.

Nećemo se upuštati u dublju analizu jer ne bi bilo korektno obzirom da je jedno od tih 300 bilo i naše redakcijsko, ali smo dopustili sebi da se malo igramo prvomajskim brojkama.

Tuzlanski.ba

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: