Ponedjeljak, 15. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

U čast punoljestva: Predstava “Državni lopov” 28. novembra u Narodnom pozorištu Tuzla

Preuzmite sliku

U čast punoljetstva ekipa Studio Teatra će napraviti u 18 različitih gradova u BiH i izvesti isto toliko predstava.

Radi se o predstavi koja je svoje premijerno izvođenje imala 2005. godine i od tada do danas je izvedena više od 400 puta na scenama širom Evrope.

17., pretposljednje izvođenje kojim se obilježava 18. rođendan predstave “Državni lopov” izvesti će se u Narodnom pozorištu Tuzla 28. Novembra 2023. godine sa početkom u 19,30 sati.

Karte za predstavu možete rezervisati na brojeve telefona 035/251- 645 ili 064/4355-704 ili na e-mail: rezervacije@nptz.ba.

  • Ovo je komedija o dva zatvorenika u istoj ćeliji, jedan sitni lopov a uz to ljubavna varalica, a drugi “državni lopov” i naravno uz to povlašten čak i u zatvoru.

    Pored njih tu je i zatvorski čuvar koji nema završenu čak ni osnovnu školu a mašta o unapređenju. Kiki, ljubavna varalica, završio je u zatvoru zbog lažnih obećanja ženidbi. Naime, on je 17 puta obećao da će se oženiti sa 17 različitih žena. Zbog jedne od njih završio u zatvoru. Marko, tzv. državni lopov, u zatvoru je završio zato što je pronevjerio silne pare, ali kako to obično bude, našla se “rupa u zakonu” nakon čega on bude brzo pušten na slobodu.

    “Njih dvojica i čuvar Jozo, na vrlo komičan način pokazuju nam sliku društva u kojem živimo. Ovo je prvenstveno predstava koja ima za cilj da publiku nasmije i opusti ali i da ukaže na svakodnevnicu čiji smo sudionici”, saopšteno je iz Studio Teatra Zenica.

    U predstavi igraju Nusmir Muharemović, Irfan Kasumović i Mirza Mušija.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje