Četvrtak, 18. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

U čast obilježavanja godišnjice osnivanja 2. korpusa Armije Republike BiH gradonačelnik Lugavić organizovao prijem

Preuzmite sliku

U povodu godišnjice osnivanja 2. korpusa Armije Republike Bosni i Hercegovine, gradonačelnik Tuzle, dr.sc. Zijad Lugavić, danas je u Gradskoj upravi upriličio prijem za bivše pripadnike 2. korpusa Armije Republike BiH, na kojem su prisustvovali generali, komandanti korpusa, brigada, predstavnici boračkih udruženja i ostalih koji su učestvovali i dali svoj doprinos u odbrani grada Tuzle i države Bosne i Hercegovine.

Na prijemu se sa posebnim pijetetom prisjetilo onih koji su dali živote kako bi odbranili grad, te odala počast svim braniteljima koji su nesebično branili našu državu Bosnu i Hercegovinu.

  • Gradonačelnik Lugavić je svim pripadnicima 2. korpusa Armije Republike Bosne i Hercegovine, ali i svim građankama i građanima Tuzle uputio čestitke u povodu godišnjice osnivanja formiranja 2. korpusa Armije Republike Bosne i Hercegovine, koji je tokom odbrambeno-oslobodilačkog rata dao ogroman doprinos odbrani države Bosne i Hercegovine.

    General Armije RBiH, Sead Delić, zahvalio se na organizaciji prijema te kazao:

    “Svake godine obilježavanje ovih značajnih datuma podiže se na veći nivo, pri čemu doprinosi Grad Tuzla koja je iznjedrila ovaj korpus, koja je iznjedrila mnoge starješine, međunarodne heroje, znane i neznane . Ovakvi prijemi su bitni za mlađe generacije, kako bi saznali šta se dešavalo, koji će posle nas nastaviti sa vama i sa onima koji budu nas naslijedili, a nadamo se da će, kao i poslije 41.-45. i naši nasljednici čuvati naše tradicije i spominjati 92.-95. i da neće doživjeti ono što smo mi doživjeli. Raduje me ovaj kontinuitet i napredak u našem gradu koji se vidi ne samo u ekonomskom pogledu nego i standard građana, uslovi života, Mislim da je to sve podignuto na jedan viši nivo.”

  • Grad Tuzla, iako to nije u nadležnosti jedinica lokalne samouprave, brine o boračkoj populaciji sve ove godine, iz Budžeta se izdvajaju značajna novčana sredstva za pomoć boračkoj populaciji, a podrška je i u njegovanju obilježavanja ovakvih značajnih datuma.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje