Subota, 18. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Tužna sudbina: Djevojčica iz Kužića nema mogćnost proslaviti rođendan kao ostala djeca

Preuzmite sliku

Facebook status koji ćemo prenijeti u cijelosti već uveliko kruži društvenim mrežama, a radi se o djevojčici Mirsadi koja sa nenom i djedom živi u izuzetno teškim uslovima u naselju Kužići, bez mogućnosti da proslavi rođendan kao ostala djeca, obzirom da su djed i nena slabog imovnog stanja: 

Jučer ja u Bingu kupujem i čujem kako malena djevojčica moli nenu da joj kupi čokoladu da počasti drugare u školi rođendan joj, a nena kaže: “Nemam kćeri kad budem imala uzet ću ti”. Neki ljudi koji su bili tu čuli su i kupili malenoj čokolade, dam joj 5 km i uzmem broj mobitela, sinoć odem kupim joj tortu za rođendan a nena kaže hvala sine nemam ni kafe da vam skuham, žive u tuzlanskom naselju Kužići. Djevojčici je 8. godina živi sa nenom i djedom. Majka joj je umrla od karcinoma dok je još bila beba a oca nikad nije upoznala, nena i djed su je odhranili al’ su i oni stari i bolesni, nemaju nikakva primanja, u kući nemaju ni tepiha, crno bijeli televizor, frižider potpuno prazan, ogrijeva nemaju nikako. Nena plače i govori žao mi curice danas joj rodjendan a ja joj ni čokolade ne mogu kupit šta će bit sa nje kad mene i djeda ne bude. Jedva čekam ljeto da me neko zove da kopam il bilo šta radim govori nena tužno i žalosno,

Ukoliko želite pomoći ovoj porodici:  Kontakt osoba djed Katanić Šemso 061 688-371 tuzlansko naselje Kužići na adresi Gorana Pavla Ilije bb, Nena se zove Sena a djevojčica Mirsada. 

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,