Nedjelja, 21. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Tužna godišnjica: Sjećanje na Ervina Čejvanovića nikada ne blijedi

Preuzmite sliku

Proljeće nam je stiglo, a sa njim i dani kada se prisjećamo Ervina Čejvanovića. Kadeta FK Sloboda koji već 13 godina nije sa nama, ali uspomena na njega nikada ne blijedi.

Prije 13 godina član omladinskog pogona tuzlanske Slobode Ervin Čejvanović je na utakmici protiv Čelika izgubio svijest i nakon toga se dugo borio sa teškom bolešću.

Porodica je tražila način da zajedno sa Ervinom savladaju bolest za koju nažalost nije bilo lijeka.

Od njegove smrti prošlo je 13 godina. Ove kao i prethodnih godina, članovi porodice, prijatelji, sportski radnici kao i fudbaleri Slobode, Tuzla Cityja, Rudara iz Bukinja i škole fudbala ‘Bambi’ učenjem fatihe i polaganjem cvijeća na gradskom groblju “Trnovac” pokazali su da veseli dječak koji je iznad svega volio fudbal i Slobodu, Ervin Čejvanović nikada neće biti zaboravljen.

“Okupili smo se danas da vratimo sjećanje na našeg Ervina Čejvanovića koji nas je prerano napustio prije 13 godina. Bio je uzoran sin, brat, prijatelj, učenik i dobar fudbaler. Sve ono najbolje što se može kazati za jednog mladića. Prerana smrt ga je odvojila od nas i spriječila da postane ono što je najviše želio a to je da bude slavan fudbaler. I dalje gajimo sjećanja na našeg dragog Ervina i nikada ga nećemo zaboraviti. Uvijek će biti sa nama i u našim mislima. Zauvijek smo ponosni što smo te imali a žalostni što smo te izgubili. Tvoja porodica, prijatelji i sportisti. Neka mu je vječna slava i hvala” – rečeno je u emotivnom govoru ovom prilikom.

„Sretan sam što vas vidim u ovolikom broju 13 godina nakon Ervinove smrti. Svima koji su danas došli da zajedno obilježimo godišnjicu jedno veliko Hvala. Ovo je dokaz da moj sin živi među nama još uvijek” – istakao je Midhat Čejvanović otac Ervina Čejvanovića.

Podsjedimo, Ervin je nastupajući za Slobodine kadete 2002. godine na terenu doživio povredu od kojeg se nije uspio oporaviti. Godinama je trajala borba Ervina i njegove porodice za ozdravljenjem, ali nažalost prije 13 godina prestalo je kucati srce ovog mladog fudbalera. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje