Srijeda, 29. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Tuzlanski vijećnici o izgradnji groblja Drežnik u Tuzli: Uraditi analizu sastava šljake

Preuzmite sliku

Vijećnici Gradskog vijeća Tuzla su na posljednjoj sjednici usvojili Odluku o pristupanju izradi izmjene dijela regulacionog plana Centralnog gradskog groblja “Drežnik” u Tuzli.

Gradsko vijeće Tuzla traži, da se prije izrade nacrta izmjene dijela Regulacionog plana Centalnog gradskog groblja „Drežnik“ u Tuzli, uradi analiza sastava šljake na lokalitetu „Drežnik“ u smislu, da li ista sadrži ili ne sadrži škodljive materije (postojanje eventualne radioaktivnosti, da li je rađena rekultivacija i slično), te o svemu navedenom izvjesti Gradsko vijeće Tuzla na nekoj od narednih sjednica. Uz informaciju vijećnicima, dostaviti kompletiran materijal (zapisnike, elaborate, koji su tada bili dostupni, stenograme i slično iz 1998, 2010, 2013. . godine ili iz neke druge godine kada se raspravljalo, vođena rasprava o tome na Gradskom vijeću Tuzla.

Gradsko vijeće Tuzla, traži informaciju o tome koliko je sredstava potrebno, da bi se stvorili uvjeti za realizaciju poslovne zone na lokalitetu “Drežnik” u Tuzli, koje službe za upravu trebaju biti uključene u realizaciju navedene poslovne zone i koje je vrijeme potrebno za realizaciju iste.

Gradsko vijeće Tuzla traži da se za jednu od narednih sjednica dostavi informacija o ulaganjima u poslovnu zonu “Kreka” (iz budžeta Grada Tuzla i iz drugih izvora), zašto projekat do sada nije realiziran i kakvo je stanje imovinsko-pravnih odnosa na navedenom lokalitetu.

Gradsko vijeće Tuzla, traži informaciju o tome, da li je eventualno bilo propusta i protivpravnih radnji kod realizacije projekta poslovne zone “Kreka” i ako se utvdi, da ih je bilo propusta o svemu izvijestiti nadležne organe. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,