Četvrtak, 30. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Tuzlanski.ba u izbornom štabu DF Tuzla: Očekujemo da Tuzla ostane antifašistička (FOTO)

Preuzmite sliku

Prema podacima Gradske izborne komisije u Tuzli je do 19.00 sati glasalo je 54 058  ili 47,28 posto.

Iako je bilo najavljno da će preleminarni rezultati za izbor gradonačelnika biti objavljeni do 21.00 sat, Meliha Pašić, presjednica Gradske izborne komisije Tuzla, kazala je da će oni biti objavljeni mnogo kasnije.

CIK BiH će održati sjednicu u 00.00 sati, kada će objavit i prve preliminarne rezulate za gradonačelnika.

  • stranke-stabovi34dsc_2363-jpg
  • Ekipa portala Tuzlanski.ba obilazi noćas izborne štabove u Gradu Tuzla te vam prenosi dio atmosfere, očekivanja kandidata i stranaka od ovogodišnjih lokalnih izbora. S tim u vezi posjetili smo Demokratsku frontu Tuzla, čiji je kandidat za gradonačelnika bio Alen Gadžo.

    ”DF očekuje prve preeliminarne rezultate oko 21.30 sati. Nadamo se pobjedi i da će Tuzla ostati antifašistička kao što je bila i do sada. Očekujemo pobjedu našeg kandidata Alena Gadžo za gradonačelnika, kao i da dobijemo sedam do osam mandata u Gradskom vijeću Tuzla” – kazao je za Tuzlanski.ba Nedim Salihbegović, povjerenik GO DF Tuzla, ujedno i nosilac liste za gradsko vijeće.

  • stranke-stabovi34dsc_2358-jpg
  • Kada su u pitanju lokalni izbori na području Tuzlanskog kantona važno je istaći da nije došlo do narušavanja glasačkog procesa. Sva biračka mjesta koja su otvorena u 7 sati jutros, zatvorena su tačno u 19  sati, samo ona koja su zbog tehničkih razloga kasnila, produženo je glasanje. (Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , , ,