Petak, 24. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Tuzlanke doživjele šok: Zmija “opasala” vrata automobila (FOTO)

Preuzmite sliku

Nekoliko mladih Tuzlanki našlo se u šoku kada su na vratima automobila, ugledale zmiju koja bukvalno „dihtuje vrata“.  Dogodilo se to sinoć na parkingu Panonskih jezera, iza benzinske pumpe „INA“.

  • zmija-parking-panonsko4
  • – Stale smo sa druge strane automobila, jedno vrijeme vrata su bila otvorena, nismo ni slutile da se nešto poput ovoga može dogoditi. Nakon toga, iz automobila je drugarica uzela jaknu i zatvorila vrata, kada smo krenule sjesti u automobil da krenemo kući, prilikom ulaska, primjetile smo zmiju i zaista u trenutku smo se jako uplašile. Na sreću, dva uposlenika JKP „Pannonica“ Tuzla prišla su u pomoć i otklonili gmizavca sa automobila, za tuzlanski.ba pričaju djevojke koje su imale ovaj nesvakidašnji susret sa zmijom.

    Da je sezona najezde zmija uveliko počela, pisali smo i ranije kada su mještani nekoliko tuzlanskih naselja u svojim dvorištima pronašli ove gmizavce, među kojima su i naselja Kula i Batva.

    Dolaskom toplih dana zmije izlaze iz skrovišta i kreću u potragu za hranom, a time se povećava mogućnost slučajnog susreta s tim životinjama. Tokom boravka u prirodi stručnjaci preporučuju nošenje dugih hlača i visoke obuće. U slučaju nailaska na zmiju ne treba paničariti, složni su stručnjaci, niti je pokušavati lično uhvatiti. Ovu životinju trebate polako zaobići, te pustiti sama da ode. Ukoliko pak dođe do ugriza, ljekari savjetuju da se odmah obratite u najbližu zdravstvenu ustanovu, naročito ako niste sigurni o kojoj vrsti zmije se radi. (Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , , ,