Utorak, 21. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Tuzlak Sead Mulić prodaje kolekciju dresova za nabavku aparata za najmlađe pacijente u UKC-u Tuzla

Preuzmite sliku

Tuzlak Sead Mulić samoinicijativno je našao način da pomogne mališanima koji trebaju pomoć kroz nabavku aparata za mehaničku ventilaciju za pacijente Odjeljenja intenzivne terapije i njege Klinike za dječije bolesti UKC-a Tuzla.

Kako bi u svakom trenutku mogla odgovoriti na potrebe pacijenata i pružiti što kvalitetniju zdravstvenu njegu, Klinika za dječije bolesti iskazala je interes za jednim ovakvim uređajem i spremnost za učešće u kampanji.

  • Stoga je Mulić odlučio bogatu, vlastitu kolekciju dresova staviti na aukciju, kako bi se prikupio novac za nabavku tog aparata.

    Odlučio je pokrenuti kampanju “Svaki dres svoju priču nosi” putem online platforme za prikupljanje donacija www.doniraj.ba, ali i putem društvenih mreža na kojima će biti realizirana aukcija. Riječ je o više od 100 dresova priznatih i poznatih sportista iz Bosne i Hercegovine i regiona.

  • Fondacija tuzlanske zajednice u partnerstvu sa filantropom i aktivistom iz Tuzle Mulićem i Univerzitetskim kliničkim centrom Tuzla ovim povodom će upriličiti press konferenciju u UKC-u Tuzla.

    Kampanja se organizuje s ciljem prikupljanja 50.000 KM za nabavku aparata, saopćila je Fondacija.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje