Četvrtak, 30. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Tuzla: Vokabula te ‘časti’ sa ovih 7 besplatnih radionica

Preuzmite sliku

Popularno

Ispred nas je jedan od najljepših perioda u godini kada se zahvaljujemo jedni drugima i provodimo vrijeme sa najbližima. Tim povodom Vokabula – centar za njemački jezik organizuje pravu prazničnu čaroliju na Zimskom festivalu u Vokabuli, sa čak 7 različitih događaja kroz 3 dana trajanja festivala.

Ovogodišnji Zimski festival je u znaku djece i profesionalnog usavršavanja odraslih, a cilj ovog festivala je približiti njemačku kulturu, običaje i navike, te omogućiti da jezik čujete i prakticirate u stvarnim životnim situacijama.

Bolje plaćen posao, sretniji Vi

Svi mi želimo najbolje sebi i svojoj porodici. I nikada ne znate hoćete li dobiti posao u nekoj njemačkoj firmi u BiH ili u inostranstvu. Zato trebate živjeti život sa motom “očekujte neočekivano“.

Upravo zato vokabula organizuje zanimljive radionice za Vaš profesionalni razvoj, odnosno radionicu gdje ćete naučiti kako napisati savršen CV i što treba sadržavati, te radionicu u kojoj ćete naučiti kako napisati motivacijsko pismo na njemačkom jeziku i što poslodavci žele da vide u njemu.

 • Srdačno ste pozvani da dođete i prisustvujete ovim 60-minutnim edukativnim radionicama i nagradite sebe vrijednim poklonom – jer vi to zaslužujete!

  Prijatelji iz učionice. Program za djecu

  Za djecu i omladinu pripremljeno je čak 3 sadržajno bogate radionice naziva “Novogodišnji čas” podijeljene u 3 dobne grupe (3-6g, 7-10g, 11-16g).

  Na “Novogodišnjem času”, djeca će se zabaviti uz zimsku čarapu iznenađenja, upoznati sa zimskim radostima na njemačkom jeziku, usvojiti vokabular vezan za zimske običaje uz pjesme, izradu kreativnih materijala, čestitki i neobičnih snjegovića. A na kraju svako od radionica slijedi veliko zimsko iznenađenje za sve!

  Oni koji ne mogu fizički doći, mogu nas uvijek pratiti preko naše facebook stranice Otto Krake Tuzla.

 • Ali to nije sve!

  Pozivamo svu djecu i mlade na Kinderkino, odnosno dječju filmsku večer i to u srijedu 18.12. u 19.15h kada ćemo svi zajedno uživati i gledati Vihor (Ostwind), njemački film za omladinu sa titlovima, navode iz Vokabule.

  O festivalu

  Cilj ovog festivala je približiti njemačku kulturu, običaje i navike, te omogući da jezik čujete i prakticirate u stvarnim životnim situacijama.

  “Ponosni smo na Zimski festival koji je prvi i jedini ovakve vrste u regiji, barem kada je u pitanju njemački jezik. U sklopu festivala svi zainteresovani imati će priliku sudjelovati u mnogobrojnim radionicama, tematskim večerima, večerima njemačke kinematografije, i sl. Želimo svim zainteresovanim približiti njemački jezik i njemačku kulturu, a pri tome im na zanimljiv način pokazati da njemački jezik stvarno nije težak.“, rekla nam je Ivana Vukadin, vlasnica Vokabule i Otto Krakea.

 • Sve radionice prilagođene su osobama koje se prvi put susreću sa njemačkim jezikom, tako da se možete prijaviti na bilo koju radionicu bez predznanja iz njemačkog jezika!

  Nemojte misliti dva puta

  Napominjemo da je ulaz na događaje festivala besplatan i dostupan svim zainteresovanim građanima uz prethodnu rezervaciju mjesta zbog same organizacije događaja.

  Rezervišite svoje mjesto na nekoj od radionica klikom na link (prijava traje kraće od 45 sekundi) ili nas zovnite na besplatni info telefon 080 080 003.

  Dođite i postanite dio zimske priče u Vokabuli, i naravno, ne zaboravite ponijeti dobro raspoloženje! Vidimo se u Vokabuli!

  www.vokabula.com
  facebook.com/vokabulaTuzla

  Vaša Vokabula
  Više od njemačkog. Život pun prilika.

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje