Srijeda, 12. Juna 2024.
Tuzlanski.ba logo

Uklanja se pješački most u naselju Slavinovići

Preuzmite sliku

Služba za inspekcijske poslove Grada Tuzle obavještava građane da će se u utorak, 26.9.2023. godine, u 8 sati izvršiti uklanjanje pješačkog mosta koji se nalazi preko rijeke Jale, u naselju Slavinovići, neposredno pored Osnovne škole Slavinovići.  

Ova odluka donesena je nakon detaljne procjene stanja mosta od strane nadležnih službi i organa. Konstatovano je da je postojeći pješački most s vidljivim znakovima korozije, konstruktivnim nedostacima i deformacijama koje su prisutne duž čitave konstrukcije mosta, te da stanje mosta predstavlja ozbiljnu opasnost po život i zdravlje ljudi, posebno onih koji  koriste ovu infrastrukturu. S tim u vezi, Služba za inspekcijske poslove donijela je odluku da se most ukloni kako bi se izbjegle dalje opasnosti.

Cijeneći potrebu postojanja bezbjednog pješačkog mosta na ovoj lokaciji, Grad je već poduzeo korake ka izgradnji novog mosta na istom mjestu, te je ishodovana sva potrebna urbanističko-tehnička dokumnetacija za njegovu  izgradnju, te blagovremeno planirana sredstva u Budžetu u iznosu od 150.000 KM.

Postupak javnih nabavki za odabir najpovoljnijeg izvođača je u toku, a otvaranje ponuda zakazano je za 28.9.2023. godine, te će se, po okončanju ovog postupka, krenuti sa izgradnjom novog mosta.

Grad Tuzla nije bio odgovoran za izgradnju postojećeg mosta, te da isti nije imao odgovarajuću urbanističko-građevinsku dokumentaciju. I ranije su poduzimane mjere zabrane korištenja mosta kako bi se izbjegle potencijalne nesreće ili ozljede građana.

Molimo se građani da obrate pažnju na znakove upozorenja tokom procesa uklanjanja mosta radi što bezbjednijeg okončanja radova.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje