Ponedjeljak, 15. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Tuzla: U knjižarama na školskom odjelu knjiga sa obiljem psovki (FOTO)

majmuuun
Preuzmite sliku

Čitateljka web portala Danas.hr se nemalo iznenadila kad je u školskoj knjižari proizvedenoj u Sloveniji otkrila niz psovki otisnutih na posljednjoj stranici. Radi se o tumaču engleskih skraćenica, koji je prilično neprimjeren za škole.

majmuuun“Prije par dana sam uočila da se na posljednjoj stranici moje knjige nalaze puni nazivi nekih skraćenica engleskoga jezika. Relativno čudno da se u knjizii za djecu školskog uzrasta nalaze riječi poput fuck, ass… Koliko sam upućena, takvi nazivi nisu baš poželjni u školi”, navodi čitateljica.

Nakon što su upitali čitateljku da li kupljena knjiga s prevodima engleskih skraćenica možda kupljena u kakvom dućanu koji njeguje imidž malo slobodnijeg smisla za humor, dodala je:

“Kupljena je na školskom odjelu i oko nje su bile tipično dječje knjige s mačkicama, psićima i slično. I ova izgleda izvana relativno dječje”, odgovara čitateljka dodajući da je knjiga proizvedena u Sloveniji, a kupljena u Tuzli, te da nije sigurna može li se naći i u knjižarama u Hrvatskoj.

psovke-eng

Biste li posumnjali da je knjiga za vaše dijete “okićena” neprimjerenim jezikom da vam se s naslovne strane smiješi majmunčić?

Tuzlanski.ba

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: