Nedjelja, 25. Februara 2024.
Tuzlanski.ba logo

Tuzla: Taksista izašao iz auta i fizički nasrnuo na mladića

tl-taksi
Preuzmite sliku

Ružnim scenama nasilja na ulicama Tuzle svjedočio je saradnik portala Doznajemo.com 23-godišnji Tuzlak D.N. (puno ime i prezime poznati redakciji) našao se na meti nasilnog vozača taksija.

\"tl-taksi\"Sve je počelo nakon što je D.N. vozeći službeni automobil, uočio nekorektnu vožnju jednog taksiste koji je, vozeći ispred mladog Tuzlaka iz ove priče, naglo skrenuo na jednoj raskrsnici. D.N. je taksisti mahnuo rukom želeći mu staviti do znanja da je ovaj pretjerao naglim skretanjem, jer je moglo doći do sudara.

Nakon toga taksista je izašao iz auta i prišao momku, koji je također napustio svoje vozilo, i počeo ga udarati. Očevici navode da ga je jednim udarcem ugurao u auto. Ovaj ga je ovaj molio da prestane i pitao ga šta bi bilo da su se sudarili. Taksista mu je rekao da bi ga \”tek tad ubio\” da je došlo do sudara.

Nakon incidenta, D.N je potražio pomoć u ambulanti u Tuzli odakle su ga uputili u Klinički centar gdje mu je zbog povrede vrata stavljena tzv. langetna.

Policija je odmah nakon dojave da je došlo do fizičkog obračuna poduzela istražne radnje na dokumentovanju ovog slučaja, između ostalog je došla na kliniku i od D.N. uzela izjavu. Mladić će vjerovatno podnijeti i privatnu tužbu protiv nasilnog vozača taksija.

U svakom slučaju, ovaj događaj je bacio sjenu na taksiste u Gradu Soli, koji često pomažu građanima, a voze za vrlo malu naknadu. Većina taksista osuđuje ovakvo nasilno ponašanje te kažu da kolege koji se tako ponašaju, ili recimo nepropisno parkiraju, puše u toku vožnje ili voze u alkoholiziranom stanju, kaljaju ugled većine kolega koji pošteno i profesionalno obavljaju svoj posao.

Tuzlanski.ba / Doznajemo.com

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: