Srijeda, 17. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Tuzla: Sve učestalije neprimjereno parkiranje automobila na šetalištu Slana Banja (FOTO)

Preuzmite sliku

Slana Banja godinama unazad važi za omiljeno šetalište u Tuzli, naročito nakon zimskog perioda kada prve sunčeve zrake izmame sve uzraste da svoje slobodne trenutke provode vani.

 • Svako godišnje doba na Slanoj Banji ima posebnu čar i ljepotu, zimi je omiljena najmlađim urastima kojima predstavlja najbolje mjesto za sve zimke radosti. U proljeće se budi i ponovo rađa zelenilo, ljeti je najbolje mjesto na kojem možete pronaći prirodni hlad i pobjeći od gradske gužve, a jesen tradicionalno neopisiva i čarobna.

  Nažalost, Slana Banja proteklih godina nije bila pošteđena raznih vrsta vandalizama, počev od oštećivanja i premještanja klupa za sjedenje pa do razbijanja i uništavanja javne rasvjete.

  Posljednje u nizu neprimjereno ponašanje postaje sve učestalije i pojedincima nažalost ‘sasvim normalno’, a odnosi se na parkiranje automobila na stepenicama u neposrednoj blizini biste Josipa Broza Tita i 18 Narodnih heroja.

  Prolaznici koji svakodnevno prolaze ovim dijelom Memorijalnog kompleksa Slana Banja, navode da je nažalost normalna praksa postala da se automobilom dođe do stepenica, odakle se najprije vade kese, piće i grickalice a zatim se po običaju iz automobila pušta muzika.

  Sankcionisanje nepropisno parkiranih automobila ili onemogućavanje prolaza do ovog dijela Slane Banje po svemu sudeći jedini su način da se praksa neprimjerenog parkiranja zaustavi. (Tuzlanski.ba)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , , ,