Nedjelja, 21. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Tuzla: Radovi na održavanju higijene grada i čišćenja i uređenja zelenih površina

Preuzmite sliku

Služba za komunalna poslove, izgradnju i poslove mjesnih zajednica i danas nastavlja sa redovnim aktivnostima na poslovima održavanja higijene grada i čišćenja i uređenja zelenih površina.

Radove izvodi JKP “Komunalac Tuzla, a danas se nastavlja izgrabljivanje i čišćenje dijela parka Slana Banja i orezivanje drveća u ulici Turalibegova – kod “Cipelića”.

Također, Služba za komunalna poslove, izgradnju i poslove mjesnih zajednica je nastavila s aktivnostima na poslovima čišćenja regulisanih korita rijeka Jale i Soline, a na osnovu okvirnog sporazuma o izvođenju radova na održavanju i čišćenju planiranih vodotoka na području grada Tuzla.

Proteklih dana su završeni radovi na čišćenju dijela korita rijeke Jale od mosta kod RK Omega do mosta kod BKC-a, trenutno se izvode radovi čišćenja dijela korita rijeke Jale od željeznog mosta u Mjesnoj zajednici Slavinovići do Mjesne zajednice Sjenjak.

Služba za komunalne poslove, izgradnju i poslove mjesnih zajednica Grada Tuzla je počela radove na sanaciji mosta u naselju Brgule, kao i čišćenje dijela potoka u istom naselju, navode iz Službe za komunalne poslove, izgradnju i poslove mjesnih zajednica Grada Tuzla.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje