Nedjelja, 25. Februara 2024.
Tuzlanski.ba logo

Tuzla: Pristupilo se sanaciji ulice Put Gradina

Preuzmite sliku

Nakon što smo u utorak 28. marta objavili članak pod nazivom “Rupa do rupe u ulici Put Gradina: Saobraćaj se odvija jednom trakom naizmjenično?“, s namjerom da nadležnim ukažemo na katastrofalno stanje navedene saobraćajnice danas se već pristupilo sanaciji iste.

Naime, od jutarnjih sati radne mašine se nalaze u ulici Put Gradina gdje se već pristupilo sanaciji dijela ulice na kojoj su rupe ugrožavale normalno odvijanje saobraćaja.

 • Pohvalna je brza reakcija nadležnih kako bi se ova prilično frekfentna ulica koja se nalazi tik uz Univerzitetsko klinički centar Tuzla sanirala i dovela u normalno stanje za nesmetano odvijanje saobraćaja nakon čega će biti povećana sigurnost svih učesnika u saobraćaju.

  I dalje na ovom djelu veliki problem predstavlja nedostatak parking prostora jer su pješaci zbog parkiranih automobila na trotoaru prinuđeni se kretati ulicom.

  Također, nepohodno je pojačati i uličnu rasvjetu koja bi omogućila bolju sigurnost kretanja kako vozača automobila tako i ostalih učesnika u saobraćaju.

  Podsjetimo, trenutno su u toku radovi i na održavanju putne infrastrukture na Južnoj gradskoj saobraćajnici u Tuzli, na relaciji od raskrnice kod Građevinske škole do raskrsnice Brčanska malta kao i radovi na sanaciji putne infrastrukture na putu Gradina od ulice Prof. dr. Ibre Pašića odnosno od raskrsnice sa ulicom Džindić mahala prema objektima UKC-a Tuzla.

  Nakon što nevedeni radovi budu okončani u narednih 10 do 15 dana ovisno o vremenskim uslovima počet će sanacija oštećenih dijelova ceste na sjevernoj saobraćajnici. (Tuzlanski.ba)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , , , ,