Srijeda, 29. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Tuzla: Obučeni u kostime Djeda Mraza posjetili hospitaliziranu djecu i uručili im paketiće

Preuzmite sliku

Pripradnici Interventne službe spašavanja Živinice obučeni u kostime Djeda Mraza, obradovali su svojom posjetom i paketićima mališane, hospitalizovane u Klinici za dječije bolesti Univerzitetsko kliničkog centra Tuzla.

Ove godine u akciji su im se pridružili i članovi Kluba ATV Konjuh, kao i članovi Gorske službe spašavanja Soda Lukavac.

Pripradnici Interventne službe spašavanja Živinice spuštali su se niz zidove Klinike za dječije bolesti UKC-a Tuzla bolnice gdje su ih kroz prozore gledala djeca koja su smještena na tom odjelu.

Na ovaj način su željeli izmamiti osmijehe na licima djece ali i darovati ih novogodišnjim paketićima, te im tako bar nakratko uljepšati današnji dan i novogodišnje praznike.

“Ovo je naša druga akcija podjele paketića koju smo organizovali. Veliko nam zadovoljstvo predstavlja što djeci uspijemo na ovaj način izmamiti osmijeh na lice jer znamo da će oni nažalost novogodišnje praznike dočekati u bolničkim sobama, a ne sa svojim najmilijim” kazala je Amina Hadžić sekretar Interventne službe spašavanja Živinice.

Predsjednik ATV Konjuh Mustafa Đozić je kazao da je današnjom prilikom djeci uručeno oko 100-njak paketića.

Načelnica Klinike za dječije bolesti UKC Tuzla Lejla Osmančević kaže kako je trenutno na Klinici za dječije bolesti Univerzitetsko kliničkog centra Tuzla hospitalizirano 64 djece uz 48 majki pratilja dojilja.

“Većina djece je mlađe životne dobi i imaju respiratorne infekcije što zahtjeva duži bolnički tretman. Pozdravljam današnju akciju koja je organizovana. Svi smo oduševljeni” – istakla je Osmančević.

Interventna služba spašavanja Živinice ima u planu da ova akcija postane tracija i da se organizuje svake godine pred novogodišnje praznike. (Foto: Blicko Junior | Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,