Srijeda, 28. Februara 2024.
Tuzlanski.ba logo

Tuzla: Obnova dvorane Mejdan odvijat će se po etapama

Preuzmite sliku

Sportsko kulturno-privredni centar Mejdan u Tuzli u julskim poplavama pretrpio je ogromnu štetu. U potpunosti je uništen parket u velikoj dvorani, kuglana, poslovni prostori, svlačionice… Od 24. jula menadžment Mejdana, Grad Tuzla i UNDP vode aktivnosti na sanaciji štete koja je procijenjena na 1,7 milion KM, javlja Anadolu Agency (AA).

Grad Tuzla i UNDP su potpisali sporazum o izboru projektantske kuće. Taj posao je okončan, izabrana je projektantska kuća, koja ima na raspolaganju sedam sedmica da sačini projekat sanacije koji će se realizovati u etapama”, kaže Jasenko Elezović, direktor SKPC Mejdan.

Zahvaljujući angažmanu menadžmenta Mejdana, podršci Grada Tuzle, UNDP-a, privrednika i građana, započela je sanacija malih svlačionica, u funkciju je stavljena sauna, a radi se na postavljanju led rasvjete u hodnicima.

“Najvažnije je da u prvoj etapi zaštitimo objekat od ponovnog plavljenja. Zatim moramo pristupiti postavljaju parketa u velikoj dvorani, reparaciji teleskopskih tribina, postavljanju kuglane sa šest traka koja će zadovoljavati kriterije za održavanje evropskih mečeva”, kaže naš sagovornik.

Sportski kolektivi u Tuzli na raspolaganju trenutno imaju samo malu dvoranu Mejdan i svi s nestrpljenjem čekaju da se postavi parket u velikoj dvorani kako bi se normalizirao trenažni proces.

“Vjerujte da i mi svi jedva čekamo da krenu radovi. Poplava koja nas je pogodila je bila nezapamćena i zbog toga moramo dužnu pažnju posvetiti zaštiti objekta od plavljenja. Preliminarno nam je potrebno oko 400.000 KM za parket u velikoj dvorani, 250.000 za reparaciju teleskopskih tribina, 200.000 za kuglanu… Želimo da Mejdan ponovo zasija punim sjajem, da ostane istinski hram bh. sporta i da u našim dvoranama igraju kako klubovi iz Tuzle tako i reprezentacije Bosne i Hercegovine. Svako ko je jednom osjetio navijačku atmosferu u Mejdanu poželio je opet da se vrati. Upravo to želimo i u budućnosti”, kaže Elezović. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje