Utorak, 16. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Tuzla: Jednodnevni izlet na Vršane povodom Dana nezavisnosti BiH

Preuzmite sliku

Sekcija ”Aktivnosti u prirodi” nu saradnji sa Centrom za sport Univerziteta u Tuzli poziva sve zainteresovane građane Tuzle da Dan nezavisnosti BiH provedu u prirodi.

Saopćenje za javnost prenosimo u cijelosti:

”Državna nezvisnost i samostalnost vijekovima je bila neostvaren san mnogih naraštaja bh. građana. Stoga je konačno proglašenje državne nezavisnosti 1. marta 1992. jedan od najvažnijih dana u bosanskohercegovačkoj historiji.

Državna nezavisnost je kamen temeljac naše slobode. Nezavisnost je prvi uslov da bismo uspješno gradili demokratsko, pravedno i uspješno društvo i da bismo imali dostojno mjesto među narodima i državama Evrope i svijeta.

Proslavimo radosno ovaj praznik jednodnevnim izletom – planinska kuća Vršani u utorak 01.3.2016.godine.

Zborno mjesto: Soni Trg

Vrijeme okupljanja: okupljanje u 09:45 polazak u 10:00

Potrebna oprema: gojzerice ili čizme (idealno) ili patike sa što debljim đonom (zbog loših vremenskih prilika teren je klizav); komotna odjeća; sklopivi kišobran; prostirka; hrana i piće individualno.

S dubokim uvjerenjem da je u našoj slobodi i nezavisnosti neizmjeran potencijal dobra za našu državu, sekcija „Aktivnosti u prirodi“ pri Univerzitetskom sportskom društvu u saradnji sa Centrom za sport Univerziteta u Tuzli, Vam svima srdačno čestita Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine”, saopćeno je iz ”Centra”. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje