Petak, 1. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Tuzla: Javni poziv za pohađanje obuka u oblasti tematskog vođenja turističke grupe

Preuzmite sliku

Grad Tuzla oglašava javni poziv za prijavu zainteresovanih lica za pohađanje obuka u oblasti tematskog vođenja turističke grupe u okviru projekta „Novi život neolitskog naslijeđa u prepoznatim prirodnim područjima od velikog značaja – NeoLIFE“, kojeg Grad Tuzla realizuje u partnerstvu sa Gradom Užice, Srednjom umjetničkom škola Užice i Opštinom Milići.

Projekat NeoLIFE sufinansira Evropska unija kroz Program prekogranične saradnje Srbija – Bosna i Hercegovina 2014 – 2020, u okviru finansijskog Instrumenta pretpristupne pomoći (IPA II).

Ciljevi Projekta su:

Unapređenje kulturnog identiteta prekograničnog područja Srbije i Bosne i Hercegovine interpretacijom kulturnog naslijeđa iz perioda prahistorije.

očuvanje prirodnog i kulturnog-historijskog naslijeđa gradova Užice i Tuzla uspostavljanjem održivog modela za predstavljanje prahistorijskog naslijeđa umrežavanjem i razmjenom iskustava projektnih partnera.

Ugovorom zaključenim između Ministarstva finansija, Vlade Republike Srbije, Sektor za ugovaranje i finansiranje programa iz sredstava EU (CFCU) i Grada Užica, broj 48-00-00046/2016-28-1 potpisanog 31.12.2018. godine, kao i Partnerskim sporazumom između Grada Užice i Grada Tuzla, predviđeno je izvođenje serije obuka izabranih lica u oblasti tematskog vođenja turističke grupe.

Tačni datumi i raspored tema obuka biće definisani nakon odabira kandidata, u komunikaciji sa projektnim timom, predavačima i odabranim polaznicima obuke.

Osmodnevna obuka za tematsko vođenje turističke grupe organizovati će se za potrebe realizacije projekta „Novi život neolitskog naslijeđa u prepoznatim prirodnim područjima od velikog značaja – NeoLIFE“, a polaznici će steći:

opšta znanja i vještine (turističko vođenje grupe, komunikacija, javni nastup) i specifična znanja i vještine (najranija istorija prekograničnog područja sa fokusom na period neolita, uslovi življenja i privređivanja ljudi u periodu neolita, animacija djece i mladih, koordinacija grupe, rad u timu) koja će moći da primjene u promociji područja i animaciji građana i posjetilaca.

Napomena: Troškove organizacije i učešća na obukama snosi Grad Tuzla u okviru Projekta.

Više dodatnih informacija možete pronaći na web stranici Grad Tuzla.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,