Četvrtak, 18. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Tuzla: Francuski ambasador François Delmas sastao se sa gradonačelnikom Zijadom Lugavićem

Preuzmite sliku

Ambasador Francuske u BiH, NJ.E. François Delmas, tokom današnje posjete gradonačelniku Tuzle, dr. sc Zijadu Lugaviću, istakao je važnost saradnje između Francuske i Bosne i Hercegovine.

U fokusu razgovora bila su pitanja od zajedničkog interesa, posebno u oblastima ekonomije, digitalne tranzicije, pitanja mladih, turizma i kulture.

Ambasador Delmas je naglasio podršku Francuske na evropskom putu Bosne i Hercegovine, te da potiče sve reforme na tom putu. Osim toga, razgovaralo se o unapređenju usluga javne administracije kroz digitalnu transformaciju, energetskoj tranziciji i projektima koje Grada Tuzla realizuje.

Gradonačelnik Lugavić istakao je već uspostavljene prijateljske odnose sa Saint Denisom iz Francuske te izrazio mogućnost daljeg razvoja i proširenja te saradnje.

Ambasador Delmas i gradonačelnik Lugavić naglasili su važnost jačanja veza između Tuzle i Saint Denisa, ali i drugih gradova Francuske, u cilju unapređenja kvaliteta života građana Tuzle.

U pratnji ambasadora Delmasa sastanku su prisustvovale, Ms. Loé Lagrange, savjetnica za kulturu i saradnju, i Ms. Ophélie Ibanez, politička savjetnica.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje