Nedjelja, 3. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Tuzla domaćin četvrtog Festivala #SlobodaNarodu

Preuzmite sliku

Festival #SlobodaNarodu dolazi u Tuzlu, 12. oktobra, od 11.30h u Pozorištu mladih Tuzle.

Posjetioce očekuju Vehid Šehić, Aida Ćorović, Borko Stefanović, Jasmin Imamović, Dino Mustafić i mnogi drugi panelisti čija imena predstavljaju simbol za borbu za ljudska prava i slobode. #SlobodaNarodu afirmiše borce za ljudska prava i teme koje se guraju na margine javnog prostora i daleko od uticaja na javno mnjenje.

Teme panel diskusija su: Javno okupljanje u Tuzlanskom kantonu- gdje škripi?; Kako je ne biti glavni grad? Izazovi i dileme provincije; Ima li multietničnost budućnost? i Budućnost ljevice.

Detaljan program pogledajte na linku: https://slobodanarodu.ba/program-festivala-slobodanarodu-u-tuzli/
Pored panel diskusija, posjetioci će imati priliku da uživaju u izložbi poznatog političkog karikaturiste Marka Somborca.

„Tuzla je jedan od rijetkih gradova u BiH koji se nije predao i koji prkosi letargiji. Možemo reći da Tuzla predstavlja simbol slobode u BiH, zbog čega nam je posebno zadovoljstvo da Festival održimo u ovom gradu“, rekao je Srđan Puhalo, programski direktor Festivala.

Festival #SlobodaNarodu u Tuzli održava se uz podršku Ambasade Kraljevine Nizozemske u BiH i USAID-a u BiH kroz Program podrške zaštiti ljudskih prava USAID Inspire.

Više informacija možete pronaći na www.slobodanarodu.ba

Predstavnike medija molimo da se blagovremeno akredituju na mail info@proeduca.net i svoje interesovanje za intervjue iskažu blagovremeno.

Radujemo se vašem dolasku.

O projektu i festivalu ”Sloboda narodu”

Festival #SlobodaNarodu simbolizuje slobodni javni prostor, u kom čuvari vatre i slobodne misli imaju priliku da govore i da ih se čuje. Festival afirmiše ljude koji misle drugačije i koji su često Don Kihoti svog vremena. Sadržaj Festivala čine panel diskusije, predavanja, radionice, koncerti, predstave, izložbe i promocije pisane riječi. Cilj je da doprinese jačanju demokratije i ljudskih prava u Bosni i Hercegovini kroz promociju slobode govora i izražavanja. Festival se organizuje u gradovima širom Bosne i Hercegovine.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,