Subota, 13. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Tribina u BKC-u: Kako sačuvati vjeru u vremenu smutnje i nemorala

Preuzmite sliku

Udruženje “Oaza” u saradnji sa BKC Tuzla u srijedu, 16.11. sa početkom u 18:30, organizuje tribinu u Velikoj Sali BKC Tuzla. Gost predavač je uvaženi prof. dr. Šefik Kurdić, a tema je: Kako sačuvati vjeru u vremenu smutnje i nemorala.

Svaki čovjek koji nastoji da živi životom u skladu sa vjerskim i moralnim principima i načelima neminovno da će nailaziti na razna iskušenja prilikom očuvanja istih. Svako vrijeme nosi određeno breme, pa tako i naše, i definitivno da iziskuje određenu žrtvu kako bi pojedinac, ali i zajednica sačuvali vrijednosti koje njeguju.

Islam je vjera za sva vremena i sva područja, međutim to ne znači, da pojedinci neće imati prepreke na putu svoje primjene te vjere, zbog toga je neophodno vratiti se na izvore ove vjere kako bi pronašli odgovore za savremene izazove. Oni koji najbolje poznaju izvore su učenjaci, a jedan od najznačajnih živućih učenjaka među bošnjacima ovog vremena zasigurno je i prof. dr. Šefik Kurdić. Osoba koja je pored svog akademskog poziva, i čovjek iz naroda koje poznaje potrebe i stanja ljudi. Kao profesor hadisa na više islamskih fakulteta i poznavalac hadiskih znanositi kao drugog izvora islama, te autor oko pedeset djela, defintivno da može ponududiti odgovore na savremene dileme, koje ne možemo pronaći na drugim mjestima.

  • O tome ćemo insallah razgovarati na ovoj tribini. Tema definitivno interesanta za svakog pojedinca, te se nadamo da će da bude i razlogom posjete mnogih naših sugrađana. U okviru programa biće prezentovana i dva nova djela koja su izašla iz štampe, pedeseto autorsko djelo uvaženog prof Kurdića, pod nazivom Na bedemu sunneta, te zbirka hadisa od hafiza Es-Sujutija.

    Nakon tribine posjetitelje očekuju nagrade i prigodna zakuska u holu BKC-a.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , ,