Petak, 19. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Tribina u BKC Tuzla: “Šta uraditi u vremenu smutnje?”

Preuzmite sliku

Udruženje “Oaza” u saradnji sa BKC Tuzla u srijedu, 31.01. sa početkom u 19:00, organizuje tribinu u Velikoj Sali BKC Tuzla. Gost predavač je uvaženi prof. dr. Šefik Kurdić, a tema je: Šta uraditi u vremenu smutnje?.

Kriza savremenog doba defintivno da je zahvatila i naše društvo. Mnoštvo je primjera koje možemo navesti, a koji govore u prilog ovoj činjenici. Veoma teško uspjevamo da gledamo na događaje u našim životima ili u okruženju iz pozitivnog ugla. Negativnost dominira u svim sferama života, i kao takva unosi nemir među pojedincima i zajednicom. Sam odnos prema životu i događajima uveliko određuje i naše postupke u budućnosti. Zbog toga trebamo i moramo nastojati da se pozitivno odnosimo prema svemu što nas zadesi, vjerujući da je u tome u konačnici dobro za nas.

Da bi postigli jedan takav uzus ponašanja, potrebno je prije svega imati ispravnu i jaku motivaciju, a zatim i uložiti mnogo truda i rada na tom putu. Islam kao vjera nudi mnoge metode, ali i motive da kod sebe izgradimo pozitivstički pristup životu, te nam omogućava da unaprijedimo i sebe ali i društvo u kojem živimo. Načini i metodi sadržani u islamu, mogu i trebaju biti shvaćeni i prihvaćeni kao univerzalni, jer zaista nude odgovore za cjelokupnu savremenu civilizaciju, koja je potrebna pozitivističkog pristupa životu.

O tome će nam inšallah na ovoj tribini govoriti prof. dr. Šefik Kurdić. Prof. Kurdić je redovni profesor na više fakulteta i univerziteta u zemlji i inostranstvu i kao takav zasigurno da ima jedinstven uvid u stanje velikog broja ljudi. Profesor je i vrstan i plodonosan autor, te ćemo na ovoj tribini govoriti i o njegove dvije posljdenje knjige. I tema i predavač su  definitivno interesantni za svakog pojedinca, te se nadamo da će da budu i razlogom posjete mnogih naših sugrađana.

Nakon tribine posjetitelje očekuju nagrade i prigodna zakuska u holu BKC-a.

  • Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: ,