Petak, 1. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

U TK potvrđen još jedan novi slučaj zaraze korona virusom

Preuzmite sliku

Tokom redovnog obraćanja javnosti predsjednica Kriznog štaba Ministarstva zdravstva TK Dajana Čolić saopćila je medijima nove informacije u vezi sa stanjem pandemije izazvane koronavirusom kada je u pitanju Tuzlanski kanton.

 • Danas na području Tuzlanskog kantona imamo ukupno 2568 osoba koje se nalaze u kućnoj izolaciji.

  Ukupno su od prvog dana testiranja na području TK testirane1093 osobe, dok je u protekla 24 sata testirano još 73 osoba od čega je jedna osoba pozitivna. Ukupan broj pozitivno testiranih osoba je 77 na području Tuzlanskog kantona.

  Pozitivnih, hospitaliziranih osoba na UKCU Tuzla je 19, pozitivno hospitaliziranih na MIB-u je 3, što je smanjenje za jednu osobu, u Brčkom je i dalje jedna osoba, pozitivna su dva uposlenika koji su zadržana u MIB-u dok je 50 osoba koje su pozitivne u kućnoj izolaciji.

  I dalje je nepromijenjen broj premještaja u druge kantona zbog nastavka liječenja, riječ je o jednom slučaju, te jedan je smrtni ishod.

  Već četvrti dan zaredom unutar klastera MIB-a imamo 39 osoba, klaster Lukavac jedna osoba. Današnji novi pozitivni slučaj veže se za klaster Srebenik gdje imamo 16 pozitivnih osoba, klaster Sapna sedam osoba, klaster Banovići jedna osoba, u klasteru Gračanica je jedna osoba.

  U klasteru Tuzla su kao i jučer dvije osobe te u klasteru UKC – ORL klinika je 10 osoba. (Tuzlanski.ba)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje