Srijeda, 28. Februara 2024.
Tuzlanski.ba logo

Televizija Slon danas slavi 17. rođendan

Preuzmite sliku

Prije 17 godina, 1. decembra 2005. godine, televizijska kuća RTV Slon počela je sa emitovanjem redovnog programa. Od tada do danas bez prekida emituje se program koji je postao prepoznatljiv kako u Tuzli tako i šire. 

Ovaj zuzetno hrabar potez napravljen je uz veliki entuzijazam menadžmenta i uposlenika televizije Slon extra, ali posredstvom, tada, izuzetno skromne i skupe tehnologije.

– U proteklih 17 godina naše saradnje s vama, objektivno smo pratili brojne procese, postavljali pitanja na koja su sagovornici nerijetko izbjegavali dati odgovore i što je najvažnije, ostali smo dosljedni istini. Istinito, pravovremeno, objektivno i tačno neke su od ključnih riječi kada je u pitanju plasiranje informacija našim gledateljima. U ovih 17 godina u televizijskom eteru s vama je informacije dijelio veliki broj novinara, reportera, spoljnih saradnika, ali i kolega iz tehničkog sektora, koji su uvijek dajući maksimum nastojali prenijeti informaciju – istakli su u rođendanskom osvrtu kolege sa RTV Slon.

Te 2005. godine nnjihov program se mogao pratiti samo preko kablovskog operatera u Tuzli. Postepeno se šireći i prevazilazeći sami svoje mogućnosti, danas emituju TV program putem mreže zemaljskih predajnika na 54 kanalu UHF, te putem brojnih kablovskih i IPTV operatera, te putem interneta. Od nedavno su počeli emitovati i program u full HD formatu.

I kako se navodi u rođendanskom osvrtu na 17 godina postojanja: ”Da smo jedni drugima na usluzi još mnogo godina…” uz jednake želje redakcija portala Tuzlanski.ba kolegama sa RTV SLON želi sretan rođendan. 

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,