Srijeda, 17. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Svečano obilježeno 20 godina JP RPC Tuzla Inkubator – Lipnica

Preuzmite sliku

Gradonačelnik Tuzle, dr. sc. Zijad Lugavić, danas je uveličao svečano obilježavanje 20 godina postojanja i uspješnog rada Javnog preduzeća Razvojno poduzetnički centar Tuzla – Inkubator “Lipnica”.

Ovaj nekada zapušteni rudnički kompleks danas je postao simbol rasta i razvoja poslovnih ideja u Tuzli.

Od skromnih početaka s 15 korisnika i 27 zaposlenih, Inkubator danas pruža podršku za 42 preduzeća koja zapošljavaju 290 ljudi.

Čestitajući ovaj važan jubilej, gradonačelnik Lugavić je istakao: “Inkubator centar Lipnica osnovan je prije dvije decenije, što je u to vrijeme bio rijedak, možda i jedinstven primjerak. Od 2003. godine, kada su počele aktivnosti osnivanja, pa do danas, kroz Inkubator je prošlo 140 kompanija. Trenutno, 42 kompanije uspješno posluju i zapošljavaju 290 ljudi. Ovaj Inkubator pruža podršku novim kompanijama kroz povoljne uslove najma prostora. Tek nakon dvije godine dolazi do pune cijene zakupa, koja opet nije komercijalna ni ekonomska, nego je nekako socijalna. Na taj način želimo da budemo partneri u svim kompanijama koje obavljaju svoje djelatnosti ovdje, da što bolje posluju, ostvaruju što veću dobit, i da zapošljavaju što veći broj naših građanki i građana..”

  • U sklopu svečanosti, direktorica Javnog preduzeća Razvojno poduzetnički centar Tuzla – Inkubator “Lipnica”, Amira Malkočević, uručila je zahvalnice gradonačelniku, Zijadu Lugaviću, prethodnom gradonačelniku Jasminu Imamoviću, dopredsjedavajućem Gradskog vijeća, Ćerimu Rastoderu, te drugim zaslužnim osobama za njihov doprinos razvoju Inkubatora. Naglasila je da će uz podršku Grada Tuzle nastaviti pružati podršku novim startupima, biti na usluzi poduzetnicima i osigurati povoljan poslovni ambijent za daljnji razvoj lokalne ekonomije.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje