Ponedjeljak, 27. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Sve spremno za početak gradnje osnovne i srednje muzičke škole u Tuzli

Preuzmite sliku

Izgradnja osnovne i srednje muzičke škole u Tuzli započet će 1. septembra. Grad Tuzla i TK će uskoro imati moderan, savremen i funkcionalan objekat.

Radovi na izgradnji prve faze osnovne i srednje muzičke škole u Tuzli započet će 1. septembra 2021. godine. Početak radova je službeno ozvaničen današnjim potpisivanjem ugovora sa građevinskom kompanijom Tehnograd d.o.o. Tuzla.

Projekat izgradnje prve faze osnovne i srednje muzičke škole u Tuzli osiguran je sredstvima Vlade Tuzlanskog kantona, Ministarstva obrazovanja i nauke Tuzlanskog kantona, Ministarstva prostornog uređenja i zaštite okolice Tuzlanskog kantona, Vlade Švicarske, UNDP-a i Grada Tuzla.

JU Osnovna muzička škola Tuzla i JU Srednja muzička škola “Čestmir Mirko Dušek” Tuzla godinama realiziraju nastavu u objektu Osnovne škole “Centar” Tuzla, nakon zabrane rada u starom objektu, koji je u međuvremenu srušen.

“Na mjestu nekadašnjeg objekta izgradit će se novi moderan objekat, koji će zadovoljiti potrebe rada muzičkih škola. Projekat za izgradnju novog objekta započeo je prije dvije godine, a današnjim potpisivanjem ugovora započinjemo realizaciju izgradnje prve faze” – rekao je Elvis Baraković, ministar obrazovanja i nauke Tuzlanskog kantona.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,