Ponedjeljak, 17. Juna 2024.
Tuzlanski.ba logo

Sutra u Tuzli Dan žalosti: 29 godina od najbolnije tuzlanske rane

Preuzmite sliku

Sutra je 25.maj, dan kada su 1995.godine  pripadnici paravojske ratnih zločinaca Karadžića, Mladića, Đukića i drugih, ispalivši granatu sa Ozrena ubili sedamdeset i jednu mladu osobu u centru Tuzle. 

Građanke i građani Tuzle, kao i gradske i kantonalne vlasti, ali i drugi zvaničnici iz Bosne i Hercegovine, na dostojanstven način obilježavaju sjećanje na ovaj dan.

Ove godine, protokol obilježavanja je sljedeći:

U 9 sati i 30 minuta položiti će se cvijeće i odati počast žrtvama rata na spomen obilježju u Aleji mladosti na Slanoj banji.  U 11 sati će početi Komemoracija u centru grada kod Kapije, a kao i svake godine u 20 sati i 55 minuta oglasit će se sirena u znak sjećanja na trenutak kada je 25.maja 1995. godine granata sa Ozrena prekinula 71 mladi život na Kapiji.

Kada je riječ o izmjeni režima saobraćaja, on će biti obustavljen u ulici Patriotske lige.

”Obavještavamo sve vozače motornih vozila, da će dana, 25.05.2024. godine, povodom obilježavanja 25. maja, godišnjice masakra nad tuzlanskom omladinom na tuzlanskoj Kapiji, biti obustavljen saobraćaj u ulici Patriotske lige od 06:00 do 15:00 sati, te će ulica u potpunosti biti zatvorena za saobraćaj.”, naveli su iz JKP Saobraćaj i komunikacije Tuzla.

Memorijalni centar Kapija (Patriotske lige 5) će biti otvoren za posjetioce u petak, subotu i nedelju od 8.00 do 22.00 sata. (Tuzlanski.ba)

 

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,