Subota, 13. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Sutra ispred MUP-a TK u 19h odgovor na pitanje: KO JE KRIV!?

trg-soni1
Preuzmite sliku

Sutra u 19h ispred MUP-a TK bit će upriličena javna konferencija za medije ali i za sve zainteresovane građane.

(KLIK na fotografiju za prikaz u većem formatu)

\"trg-soni1\"Incident koji se dogodio u noći između subote na nedjelju nakon koncerta Ede Maajke i promocije njegovog novog albuma \”Štrajk mozga\” je već svima poznat.

Soni trg (ali i drugi dijelovi grada) bio je na udaru okrutne policijske intervencije koja je izazvala burnu reakciju prvenstveno onih koji su bili na licu događaja ali i svih drugih koji su putem medija saznali za ovaj nemili događaj.

Danas je neformalna grupa građana održala sastanak sa službenicima MUP-a TK na kojem je bilo govora o nemilim događajima koji su se desili, dogovorena je i uspostava saradnje sa službenicima MUP-a TK ali i iskazano obostrano žaljenje na svemu što se dogodilo i zbog svih onih koji su pretrpjeli bilo koji oblik povreda ili pak uvreda. 

Neformalna grupa građana je zahtjevala i javno izvinjenje MUP-a TK a između ostaloga dogovoreno je i da se sutra održi mirno okupljanje građana ispred zgrade MUP-a TK. Tom prilikom bit će upriličena i javna konferencija za medije kojoj će moći prisustvovati i svi zainteresovani građani koji već danima žele znati odgovore na brojna pitanja, poput: Ko je kriv, da li će se slične situacije i dalje dešavati i još mnoga druga.

Stoga, ukoliko ste u mogućnosti, sutra (četvrtak) u 19h ispred zgrade MUP-a TK dođite da skupa tražimo odgovore na pomenuta pitanja!

Tuzlanski.ba & Neformalna grupa građana

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: