Petak, 1. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Srednja “Savremeno – umjetnička škola” Tuzla obilježava svoj drugi Dan škole

Preuzmite sliku

U povodu Dana škole – Prezentacija programa stipendiranja budućih učenika…

Od 10.12 – 15.12.2022. godine, Srednja „Savremeno – umjetnička škola“ Tuzla, nizom pedagoških aktivnosti i kulturno-umjetničkih programa kreiranih od strane učenika, nastavnika i roditelja obilježava svoj drugi Dan škole – škole kreativne (samo)spoznaje.

Za nedjelju, 11.12.2022. godine u 17.00h u prostorijama škole (Ratimira Deletisa 1) organizuje se prezentacija modela rada škole i program stipendiranja za upis učenika/ca u martovskom predroku školske 2023/24. godine. Pozivamo roditelje/staratelje učenika devetog razreda osnovnih škola da nam se pridruže.

  • Srednja „Savremeno – umjetnička škola“ Tuzla osnovana je u decembru 2020. godine na inicijativu djece, mladih i roditelja koji, u vremenu tehnoloških i informacionih dostignuća kada odgoj i obrazovanje predstavljaju jedan od velikih zadataka, ali i izazova savremenog doba, kako za djecu i mlade, tako i za roditelje, odgajatelje, ustanove i sisteme obrazovanja i nauke, svakodnevno tragaju za inovativnim pristupima odgoju i obrazovanja.

    Upravo u namjeri da se na tržištu Bosne i Hercegovine ponudi jedan savremen i inovativan sistem obrazovanja djece i mladih, a na osnovu osamnaestogodišnjeg iskustva u primjeni dramskog odgoja kroz programe Pozorište mladih Tuzle i Udruženja „Mladi Tuzle“ Tuzla i potencijala koje dramski odgoj osigurava, u Tuzli je, kao jedini primjer u regiji, pokrenut specifičan, savremen i inovativan pristup odgoju i obrazovanju učenika kroz primjenu metoda dramske pedagogije i elemenata primijenjenog pozorišta i drame.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje