Četvrtak, 30. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Soni trg u Tuzli: Helem Nejse poziva na regionalno finale Red Bull RapLike (VIDEO)

Preuzmite sliku

Pripreme za veliko regionalno finale Red Bull RapLike 2018 su pri samom kraju, a Helem Nejse ekipa poziva hip hop fanove da u subotu 30. juna u 19 sati dođu na Soni trg u Tuzli i prate obračun najboljih freestyle MC-ijeva iz regiona.

U svom prepoznatljivom maniru, regionalno finale Red Bull RapLike su kratkim videom najavili Stihomir i Gagara iz popularne sarajevske hip hop grupe Helem Nejse, koji su pozvali ljubitelje freestyle repanja da dođu u što većem broju i obećali odličnu zabavu. Oni će u subotu biti u ulozi voditelja, a za tu priliku su pripremili veliko iznenađenje za gledaoce, čije detalje nisu željeli otkrivati.

Ono što su otkrili jeste očekivano poboljšanje vremenskih prilika i prestanak padavina prije eventa, što je odlična vijest za sve one koji su planirali da u subotu budu na Sonom trgu.

A na Sonom trgu publika će svjedočiti okršaju osam najboljih rap improvizatora iz regiona, koji će se nadmetati u sklapanju rima na licu mjesta, u borbi za naslov regionalnog kralja freestylea. To su: Arot, Sokol i MC Nuha iz BiH; Usce, Krljo i Tzre iz Hrvatske; te Samuraj Krek i Loco Morocco iz Srbije.

U žiriju koji će ocjenjivati njihovu vještinu biće Frenkie, Vojko V, Kendi, Toza (Rap Skillz) i Zlatko. Voditeljica će, pored Stihomira i Gagare, biti popularna beogradska hip hoperka Sajsi MC, a za dobru muziku i beatove na koje će takmičari repati zadužen je DJ Soul.

Pored zadataka koje će imati kao članovi žirija i voditelji, oni će svojim nastupima uživo zagrijavati atmosferu između betlova.

Dobar provod ne prestaje proglašenjem novog regionalnog prvaka Red Bull RapLike. Odmah po završetku takmičenja, u 22 sata počinje after party u cafe baru Sloboda uz DJ Soula.

Ulaz na takmičenje, kao i na after party, je slobodan.

Nakon finala u subotu prikazat će se film koji je bio planiran za petak. Frenkie, Kontra i Indigo će od nakon eventa na ekranima premijerno predstaviti dokumentarni film „Making of Egzil“ čiju režiju potpisuje Mario Ilić, a koji prati njihov put u Tokio i snimanje albuma „Egzil“.

Za sve vijesti i informacije, pratite web stranicu i Facebook profil takmičenja.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje