Četvrtak, 29. Februara 2024.
Tuzlanski.ba logo

SDP Tuzla zakazao zvanično predstavljanje programa rada Zijada Lugavića, kandidata za gradonačelnika

Preuzmite sliku

Gradski odbor SDP BiH Tuzla u ponedjeljak 23. januara organizuje press konferenciju, na kojoj će biti predstavljen kandidat Gradske organizacije SDP BiH Tuzla za fradonačelnika Grada Tuzla, dr.sc. Zijad Lugavić i njegovog programa rada do kraja 2024. godine.

Pored Lugavića na press konferenciji će se obratiti, Slađan Ilić, Predsjednik Gradske organizacije SDP BiH Tuzla, Mensur Alić, Predsjednik Tuzlanske alternative i Jasmin Imamović, dosadašnji Gradonačelnik Grada Tuzla.

Gradski odbor SDP BiH Tuzla je na sjednici održanoj 14. decembra jednoglasno usvojio  Odluku o utvrđivanju kandidata dr.sc. Zijada Lugavića za Gradonačelnika Grada Tuzle na prijevremenim izborima koji će se održati 05. februara 2023. godine.

Dr. sc. Zijad Lugavić, kandidat Gradske organizacije SDP BiH Tuzla za Gradonačelnika Grada Tuzle, rođen je u Tuzli 15.10.1973. godine, gdje je završio osnovno i srednje obrazovanje. Diplomirao je na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Tuzli 2000-te godine. Nakon završenih postdiplomskih studija, magistrirao je 2014. godine, a zvanje doktora društevnih nauka iz područja ekonomije (Ekonomija i biznis-Digitalna ekonomija), stekao na Ekonomskom fakultetu, Univerziteta u Tuzli 2020-te godine.

Zijad Lugavić je bio pripadnik Armije Republike Bosne i Hercegovine od aprila 1993-decembra 1995. godine.

Svoju bogatu profesionalnu karijeru započeo je 1996. godine radeći kao prevodilac u međunarodnim organizacijama ( BDM/TRW), gdje se zadržao do 2003. godine. Potom 2003. godine, kao stručni saradnik za poduzetništvo prvi puta zasniva radni odnos u organima uprave (tadašnjoj Općini Tuzla), gdje ostaje sve do 2004. godine, kada prelazi u realni sektor. Od 2004-2006. godine, u Mercator BiH d.o.o. Sarajevo obnaša dužnost direktora Mercator Centra Tuzla, a od 2006-2008. godine obavlja i funkciju Direktora maloprodaje, veleprodaje i logistike Mercatora BH u centrali navedene kompanije u Sarajevu.

Nakon toga, 2008. godine Zijad Lugavić bio je imenovan na poziciju direktora Javne ustanove Gradski stadion „Tušanj“ Tuzla, gdje ostaje do 2012. godine, kada se opet vraća u organe uprave tadašnje Općine Tuzla.

Od 2012. do 2018. godine radi kao pomoćnik gradonačelnika za Službu za inspekcijske poslove, a od 2018. do 2021. godine kao pomoćnik gradonačelnika za Službu za ekonomski razvoj i društvene djelatnosti, a kasnije i kao pomoćnik gradonačelnika za Službu za ekonomski razvoj, poduzetništvo i poljoprivredu. Trenutno obavlja dužnost v.d. gradonačelnika Tuzle.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje