Nedjelja, 14. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

SDP Tuzla: “Ovaj grad sija slobodom, Dragane Čoviću”

Preuzmite sliku

Predsjednik HDZ-a BiH, Dragan Čović, na sjednici Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine izjavio je da je „Mostar u ovom vremenu sačuvao svoju multietničnost te da su rijetke takve sredine u Bosni i Hercegovini“, te da bi „volio da je takva situacija u Tuzli“ i da u Tuzli nema Hrvata na istaknutim pozicijama što govori o politici koja se vodi. Tim povodom saopštenjem za javnost oglasio se i SDP Tuzla: 

SDP BiH kao politička partija je jako visoko iznad prizemne, ustajale i zagušljive nacionalističke retorike koja davi ovaj narod skoro tri decenije i ne pada nam na pamet da padamo u zamku prebrojavanja eritrocita naših građana kao što to čine vladajuće stranke koje godinama dijele naš novac, dijele gradove, dijele funkcije, dijele škole, dijele nas obične građane.

I, ne samo da nas dijele, oni su velemajstori fašizoidne misli i ratnohuškačke politike koju nameću narodima u BiH od vremena osamostaljenja naše države.

Tamo gdje ta politika nikad nije prolazila i gdje je uvijek doživljavala potpuni krah jeste Grad Tuzla, svjetski svijetli primjer multikulture i nevjerovatnog međunacionalnog uvažavanja sa, za nacionaliste, neshvatljivim stepenom tolerancije.

U mraku krtičnjaka promiskuitetnih nazovi političara savršeno uskih vidika, targetiran je Grad koji živi svoj život na najvećem mogućem stepenu međunacionalnog respekta. Tuzla se zove.

Takvim profilima političara, ovakav Grad je prst u oku. Cilj im je uništiti pravu utvrdu bosanskohercegovačke istine, a to je mogućnost zajedničkog života za koju nam nacionalfašističke stranke, koje su nas potpuno ljudski devalvirale, uporno kažu i lažu da je nemoguće.

Nije Tuzla slučajno odabrana kao cilj za otrovnu strelicu Dragana Čovića i nije prvi put. Poznata je i uporna ta predizborna strategija i pozicioniranje za predstojeće stranačko pregovaranje. Poznato je i to da što je upornija to više promaši cilj. Sudeći po reakcijama svih Tuzlaka i ovog puta su podbacili.

Ne može krtica iz mraka ni nanišaniti albatrosa slobodno raširerih krila. Ne zna krtica ni šta su krila. Tuzlaci, ma kako se izjašnjavali, ne opraštaju ovakav vid retorike.

Ne vole slobodarski Tuzlaci kad ih se etiketira, kao što to radi Dragan Čović.

Lete Tuzlaci slobodno, raširenih krila, na visinama gdje se ne čuje nacionalistički poklič i potpuno van dometa pilićarskih praćkica.

NO PASARAN, Dragane. – Ne razumiješ ti to, nažalost.”

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,