Petak, 19. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Sadržajna jesen: U Bosanski kulturni centar TK stižu četiri regionalne hit predstave

Preuzmite sliku

Predstavom Dragana Marinkovića Mace “Kakva ti je žena takav ti je život”, koja je igrana 24. septembra, BKC Tuzlanskog kantona je najavio zanimljivu jesen na svom repertoaru, gdje se u naredne tri sedmice nalaze četiri predstave.

Već u petak 14. oktobra u tuzlanski BKC stiže Zoran Kesić, popularni voditelj emisije „24 minuta“ i regionalna medijska zvijezda, koji će se publici predstaviti sa svojom priredbom “Priče i pjesme”.

U subotu 22.10.2022. godine u dnevnom terminu od 12.00 sati na programu je interaktivna predstava “Patrolne šape”, rađena po istoimenoj hit seriji i namijenjena je djeci uzrasta od 3 do 7 godina.

  • Dva dana poslije, u ponedjeljak 24. oktobra u Tuzlu i BKC TK stiže urnebesna komedija “Ako sam žena, nisam konj”. U monodrami za koju se traži karta više režiju potpisuje Jovan Ljubenović, a igra stand up komičarka i glumica  Ana Poznanović, koja će vas nasmijati do suza, ali i natjerati da se zamislite nad vječitim pitanjem svake žene – da li sam ja normalna.

    Glumac i scenarista iz Novog Pazara Semir Gicić u BKC TK u Tuzli će 5. novembra 2022. godine izvesti svoj regionalni hit show „Beskompromisna komedija“, koja je zbog svoje velike popularnosti izveden pred hiljadama gledatelja širom regiona i državama zapadne Evrope.

    Bosanski kulturni centar TK će biti i domaćin otvaranja 11. Tuzla Film Festivala i projekcije filma “Švedsko srce moje majke”, koja će 21. oktobra od 18.30 sati otvoriti ovu petodnevnu manifestaciju, a u periodu od 25. do 27. oktobra po treći put će biti organizovani i BKC-ovi “Dani audio-vizuenog naslijeđa i umjetnosti” sa prigodnim programima koji za cilj imaju  podizanje  svijesti o važnosti audiovizuelnih dokumenata, kao  dijela nacionalnog identiteta svake države.

    Informacije vezane za sve programe koji se održavaju u BKC TK u Tuzli zainteresirani mogu dobiti u Marketing službi BKC TK svaki radni dan od 8.00 do 15.00 sati putem e-mail adrese: marketing@bkctuzla.ba ili broja telefona: 035 311 070.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje