Nedjelja, 26. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Reportaža iz Gradske ulice u novom ruhu: Gradonačelnik najavio ponovno otvaranje “Aljine kafane” (FOTO/VIDEO)

Preuzmite sliku

Svečano obilježavanje završetka radova na uređenju Gradske ulice, jedne od najprometnijih ulica u našem gradu, koja povezuje Skver i Trg slobode, upriličeno je sinoć uz prigodan program i prisustvo velikog broja građana.

Tokom proteklog perioda u Gradskoj ulici urađena je rekonstrukcija infrastrukture, od oborinske i fekalne kanalizacije, do rekonstrukcije javne rasvjete, podloge za pješake i fasada na objektima.

Izgrađeno je i moderno odmorište, za prolaznike, na samom ulazu u Gradsku ulicu. Rekonstrukcijom Gradske ulice nastavljene su aktivnosti na uređenju pješačke zone u centru grada, a njenim novim izgledom najviše su zadovoljni stanovnici i vlasnici ugostiteljskih i trgovačkih objekata u ovom dijelu grada kojima je Gradonačelnik Tuzle, Jasmin Imamović uručio i prigodne fotografije za uspomenu vlasnicima poslovnih objekata na rekonstrukciju ulice koju su godinama željno iščekivali.

”Od početka radova u Gradskoj ulici urađena je rekonstrukcija infrastrukture, od oborinske i fekalne kanalizacije, do rekonstrukcije javne rasvjete. Urađena je nova podloga za pješake, od veoma kvalitetnog granita, te moderno odmorište za prolaznike na samom ulazu u Gradsku ulicu, a uređene su i fasade. Obnovljena je i vidite da je ponovo lijepa, zapadna kapija naše historijske jezgre. Poslije obnove Behrambegove Šarene džamije, Gradska ulica će biti još ljepša i ponovo zauzeti zasluženo mjesto na listi spomenika kulture i na razglednicama Tuzle. Kada se obnove sve fasade i ponovo oživi Aljina kafana, sa konobaricama i konobarima u katoličkim, pravoslavnim i muslimanskim bosanskim nošnjama, koji će nas posluživati kafama, salepom i sokovima od zove i ruže, ulica svih nas, mogla bi biti najljepša”, izjavio je gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović.

Stanovnici Gradske ulice kažu da nije bilo bolje raje u Tuzli od one koja se okupljala u Gradskoj ulici.

Momkovanja, druženja do jutarnjih sati uz šale koje smo neprestano zbijali nikada se neće zaboraviti” kažu stanovnici ove ulice koji su se sinoć okupili u svojoj ulici i ugodnoj atmosferi prisjetili se brojnih anegdota.

Rekonstrukcija Gradske ulice je nastavak aktivnosti na uređenju pješačke zone u centru grada. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje