Četvrtak, 22. Februara 2024.
Tuzlanski.ba logo

Radnici “Aide” prihvatili ponudu Vlade TK: ”Ovo je samo primirje. Dali smo im novi vremenski rok”

Preuzmite sliku

Radnici tuzlanske Fabrike obuće “Aida” prihvatili su današnje ponude iznesene tokom susreta sa ministrom finansija i zamjenikom premijera TK Miralemom Nuhanovićem, tako da najavljenih blokada saobraćajnica danas neće biti. Radnici su podijeljeni, presudila je odluka većine.

Radnicima je obećano materijalno zbrinjavanje u iznosu oko 150 KM po radniku, što je ukupno 49 hiljada KM pomoći. S druge strane obećano je i pokretanje proizvodnje u dva pogona, Tuzli i Dubokom Potoku, između 10. i 12 novembra, dok će radnici iz pogona u Lukavcu, do pokretanja proizvodnje u tom pogonu raditi u ova druga dva pogona .

”Imaju roka sedam dana da nam uplate 150 KM materijalne pomoći. Ukoliko na računima ne bude novca, sljedeće sedmice blokirat ćemo grad. Također, ukoliko nam ne nađu obećani posao u roku do 10-ak dana kako su obećali, slijede novi protesti, blokade i novi scenario protesta, odustati nećemo od svih svojih zahtjeva. Nećemo dopustiti da nas iko više laže. Dok ne budemo vidjeli svojim očima da su obećanja ispunjena, više ne vjerujemo nikome. Ukoliko ne dođemo do posla, izlazimo na ponovo na ulice. Ovo je samo sad primirje” – kazala je za Tuzlanski.ba Edina Aličić, predsjednica Sindikata ”Aide”.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,