Utorak, 16. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Prvi solistički koncert talentovanog Ajdina Osmanovića 16. novembra u BKC Tuzla

Preuzmite sliku

Dječak Ajdin Osmanović nakon što je svojim izvedbama najčešće sevdalinki stekao pupularnost na društvenim mrežama, u Bosanskom kulturnom centru Tuzlanskog kantona 16. novembra 2023. godine će imati svoj solistički koncert.

Ideju prof. Jasmina Brašnjića, nastavnika dvanestogodišnjeg dječaka iz Srebrenika u kojem je prepoznao vanserijski muzički talenat, da upravo tuzlanski BKC bude mjesto nesvakidašnjeg koncerta u ovom kulturnom centru su rado prihvatili i pristali da svojim resursima pruže vjetar u leđa, vjerujemo budućoj muzičkoj zvijezdi na ovim prostorima.

 • Talenat Ajdina Osmanovića, čiji glas i pjesma nikoga ne ostavljaju ravnodušnim, otkrio je njegov nastavnik muzičkog vaspitanja, koji mu je i muzička pratnja na sve češćim nastupima širom Balkana.

  -Mislim da on nosi u sebi ono što samo dragi Bog može da podari jednom čovjeku i da mu je predodređeno da ovu emociju koji nosi u sebi i svom glasu pronese po cijelom svijetu. Upravo ovaj koncert će biti prilika da ga mnogi koji to već odavno priželjkuju čuju i uživo i drago nam je da će naš prvi koncert biti u Tuzli, a nakon toga ubrzo i našem Srebreniku – istakao je profesor Jasmin Brašnjić.

  Repertoar za koncert u Tuzli Ajdin i njegov profesor uveliko uvježbavaju a dječak, kako to mnogi kažu bisernog glasa, predstavit će se izvedbom sevdalinki, makedonskih pjesama, zabavne muzike…

  -Pripremamo se više puta sedmično i jedva čekam da izađem na scenu BKC-a, posebno jer će tu biti mnogo ljudi koje poznajem i onih koji mi pišu lijepe komenatre na društvenim mrežama – rekao nam je Ajdin Osmanović, dječak čarobnog osmjeha i prekrasnog glasa.

 • U narednim danima tim koji radi na pripremi koncerta očekuju završne aktivnosti na scenografiji, promociji i tehničkim detaljima, koji bi tebali rezultirati punom koncertom dvoranom BKC-a i događajem koji će pamtiti i mladi Ajdin i oni koji već sada rado slušaju njegove izvedbe pjesama.

  Solistički koncerti Ajdina Osmanovića bit će održan 16. novembra 2023. godine u BKC TK u Tuzli sa početkom u 19.30 sati, a ulaz za sve zainteresovane je slobodan.

  Koncert je dio „Dana BKC-a“, kojima Bosanski kulturni centar Tuzlanskog kantona obilježava 26 godina rada BKC TK i 69 godina od osnivanja Radničkog doma “Moša Pijade”.

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje