Srijeda, 24. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Proljetni upisni rok u Glossa-centru Tuzla: Kursevi njemačkog jezika za odrasle i za djecu

Preuzmite sliku

Popularno

Nastupilo je mnogima i najljepše godišnje doba: zelenilo, cvijeće, sunce, dobro raspoloženje.

Proljeće je pravo vrijeme da započnete ili nastavite učenje njemačkog jezika! U Tuzli je počeo zvanični proljetni upisni rok za kurseve njemačkog jezika za odrasle ili djecu u Glossa – centru za njemački jezik! Svi zainteresovani građani mogu upisati kurs njemačkog jezika za odrasle ili djecu u narednom periodu!

Glossa-centar je u pravom smislu riječi centar za njemački jezik! U pitanju je mjesto gdje možete da učite njemački jezik, da upišete dijete na kurs njemačkog jezika, položite ispit Goethe-Instituta za međunarodno priznati Goethe-certifikat (Glossa-centar Tuzla ili Banja Luka), prevedete dokument, gledate njemački film, učestvujete u besplatnoj jezičkoj radionici i sl. Na taj način svojim polaznicima u Tuzli nudimo jedinstven način za uspješno učenje njemačkog jezika.

Nastava u Glossa – centru za njemački jezik se temelji na principima i standardima koje između ostaloga nalaže i Goethe-Institut i same potrebe naših polaznika. Nastava je koncipirana tako da je fokus na primjenivosti usvojenog znanja.

Centrala Glossa-centra je akreditovana od strane Goethe-Instituta Bosne i Hercegovine.

Kursevi njemačkog jezika za odrasle

Odaberite odgovarajući intenzitet i termin pohađanja nastave i kurs njemačkog jezika u Glossa-centru može da počne! Možete da birate između kurseva bržeg (četiri ili pet puta sedmično) i sporijeg (dva ili tri puta sedmično) intenziteta. Praćenje napretka svakog polaznika i individualan pristup u nastavi će osigurati dobre rezultate tokom vašeg učenja njemačkog jezika.

 • Nastava u centru se odvija i izvan učionice. Bogat zabavni i kulturni program omogućavaju učenje kroz zabavu i upoznavanje jedne od najinteresantnijih svjetskih kultura. Edukativna putovanja u zemlje njemačkog govornog područja, filmske večeri ili jezičke radionice su poseban dodatni program u kojem mogu uživati svi  polaznici. Kursevi njemačkog jezika za odrasle su namijenjeni osobama od 16 i više godina.

  Glossa – centar za njemački jezik Tuzla u saradnji sa Goethe-Institutom Bosne i Hercegovine sprovodi Goethe-ispite u Tuzli. Profesori u Glossa – centru za njemački jezik Tuzla su certifikovani Goethe-ispitivači.

  Svi zainteresovani na taj način u Glossa-centru mogu doći do međunarodno priznatog certifikata. U svim Glossa-centrima je moguća i intenzivna priprema za polaganje Goethe-ispita, koja uključuje i simulaciju ispita sa preporukom certifikovanog Goethe-ispitivača.

  Kursevi njemačkog jezika za djecu

  Dječiji kursevi su napredak u učenju njemačkog jezika i zabava u jednom! Mnogobrojni mališani koji u centrima uče njemački jezik će to potvrditi. Uz prethodnu stručnu procjenuprofesora i pedagoga svako dijete pohađa onaj kurs koji mu najviše odgovara. Dječije kurseve prati i bogat dodatni program poput filmskih projekcija, velikih dječijih priredbi, maskenbala ili izleta u prirodi. Stručni tim pedagoga i profesora njemačkog jezika neprekidno prati napredak djeteta i njegov razvoj kroz našu nastavu njemačkog jezika i sve dodatne aktivnosti.

 • PRIJAVA NA KURS NJEMAČKOG JEZIKA ZA ODRASLE ILI DJECU

  Prijavite se telefonom na 061 571 561, mailom na tuzla@glossa.ba ili lično u našim prostorijama u ulici Džafer Mahala 1 na Skveru (II sprat iznad Azela) svakim radnim danom od 15.00 h do 22.00 h i subotom od 9.00 h do 14.00 h.

  Naučite uspješno njemački jezik uz Glossa-centar!

  (Marketing | Tuzlanski.ba)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , , , ,