Nedjelja, 23. Juna 2024.
Tuzlanski.ba logo

Projekat koji će poboljšati život građana: Prezentovane aktivnosti na izgradnji autoceste Tuzla – Orašje

Preuzmite sliku

U Gradskoj upravi Tuzle, gradonačelnik, dr.sc. Zijad Lugavić sastao se sa v.d. izvršne direktorice za opće, kadrovske i pravne poslove JP Autoceste Federacije BiH, Mirnesom Agić, i njenim saradnicima.

Tokom sastanka, gradonačelnik Lugavić je informisan o najnovijim aktivnostima vezanim za izgradnju autoceste Tuzla – Orašje.

Izvršna direktorica Agić je naglasila da je javni oglas otvoren do kraja sedmice i da će uskoro biti završena dva elaborata eksproprijacije. Takođe, Autoceste FBiH planiraju da glavni projekat bude završen u junu, nakon čega će raspisati tender, a početak radova na izgradnji autoceste očekuju tokom naredne godine.

  • Gradonačelnik Lugavić se zahvalio na informacijama, ističući važnost ovog projekta za poboljšanje kvalitete života građanki i građana Tuzle, Kantona i Bosne i Hercegovine. “Izgradnja autoceste ima za cilj poboljšanje povezanosti regije i poticanje privrednog i društvenog razvoja, što će pozitivno uticati na cijelu zajednicu.”

    Sastanku je prisustvovala i pomoćnica gradonačelnika za Službu za geodetske i imovinsko-pravne poslove, Jasmina Hasanefendić Šimleša.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje