Četvrtak, 30. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Prilika da dobiješ 900KM, studenti prijavite se! Vokabula objavila konkurs za stipendije

Preuzmite sliku

Popularno

Vokabula, najinovativnija škola njemačkog jezika u Tuzli, raspisuje konkurs za dodjelu 3 novčane stipendije redovnim studentima na visokoškolskim ustanovama u Tuzli, za akademsku 2020/2021. godinu.

Od naših samih početaka svjesni smo ulaganja u mlade ljude i izrazito cijenimo i nagrađujemo znanje i dodatni angažman, a ove akademske godine idemo korak dalje i pružamo izvrsnu priliku studentima kroz projekat Zajedno možemo više, odnosno bespovratna sredstva za izvrsne studente.

Osim što ćemo pružiti finansijsku potporu studentima, naš je cilj da sarađujemo sa mladim studentima već tokom njihovog studija, da im ponudimo mogućnosti dodatnog učenja, pratimo ih na njihovom putu te im pomognemo da budu što uspješniji nakon završetka fakulteta. O našim se stipendistima brinu vrhunski mentori, za njih organizujemo predavanja, uključujemo ih u projekte, pa i međunarodne, slušamo njihove ideje i prijedloge dajući im perspektivu rada u svojoj struci.

Uvijek odaberi da budeš Batman

Ako ne znaš ko smo, najvjerovatnije ćeš imati kod koga da se raspitaš o nama. Sve što ćemo reći je: “A ćuj, nema nas stotinu ovakvih.”

 • Nama u Vokabuli ne smeta ako si drukčiji i vjerujemo da u raznolikosti leži najveća moć u ljudima. Ima nas svakakvih oblika i dimenzija i mi ih sve prihvaćamo.

  U Vokabuli možeš istinski biti svoj. Ako možeš birati uvijek odaberi da budeš svoj… Osim ako možeš odabrati da budeš Batman… Onda uvijek odaberi da budeš Batman.

  Ko se može prijaviti?

  Za dodjelu stipendija mogu da konkurišu redovni studenti koji imaju prebivalište na teritoriji Bosne i Hercegovine i koji ispunjavaju sljedeće opšte uslove:

  – Da si redovan student preddiplomskog i diplomskog studija njemačkog jezika (germanistike) u Tuzli

  – Da nisi obnavljao godinu/semestar**

  – Da imaš prosječnu ocjenu višu od 8.0

  – Da ne primaš stipendiju iz drugih izvora stipendiranja

  **Osim ukoliko imaš opravdan razlog (bolest, finansijski razlog i sl. – potrebno potkrijepiti dokumentacijom)

  Visina mjesečne stipendije iznosi 100KM u trajanju od 9 mjeseci od trenutka potpisivanja ugovora o stipendiranju, odnosno ukupno 900KM.

  Nemoj nam samo šutnuti CV

  Iz dosadašnjeg iskustva, oko 70% ljudi koji su nam ikada slali CV zanemari ovaj odlomak i “šutne” nam predložak (a.k.a. template) motivacionog pisma uz CV. Mi detaljno razmatramo svaku primljenu prijavu, ali ako hoćeš da započnemo komunikaciju kako treba, treba nam sljedeće:

  – Biografiju/CV

  – Potvrda o redovnom studiju

  – Za studente 5. godine diplomskog studija: dokaz o ostvarenom uspjehu u prethodnoj studijskoj godini i dokaz o ostvarenom uspjehu na preddiplomskom studiju

  – Za studente 4. godine: dokaz o ostvarenom uspjehu na preddiplomskom studiju

  Sve to nam pošalji na info@vokabula.com i zatim redovno proveravaj taj email sa kojeg šalješ prijavu. Ako ti ovo djeluje očigledno, super, već si ispred pola ostalih kandidata.

  Ne zaboravi da za stipendiju možeš aplicirati do 14.11.2020. godine.

  Studenti koji udovoljavaju kriterijima, pozvaćemo na intervju, nakon čega će tročlana komisija ocijeniti svakog kandidata. Oni koji postignu najbolje rezultate, očekuje potpisivanje ugovora o stipendiranju.

  Postigni i ti više!

  Jako malo studenata u stvari zna odakle bi htjelo početi nakon završenog fakulteta. Očekivanja postoje, ali u vidu neke lijepe kancelarije, iznosa u EUR i dress koda, ali ne konkretnog posla. Ta priča se obično završi u poslu neke druge struke ili čekanja na birou.

  Mi vjerujemo da ne mora završiti tako.

  Naša misija je širiti ljubav prema njemačkom jeziku. Podržimo zajedno izvrsne studente, jer #ZajednoMožemoViše!

 • Pa te pitamo, želiš postići više u svojoj struci i osigurati sebi perspektivnu budućnost? Prijavi se odmah i postani prva generacija stipendista i usudi se postići više!

  Vokabula je uz mlade i studente, a uz koga ste vi?

  www.vokabula.com 

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje