Ponedjeljak, 22. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Predstavom Zuhrića i Sedlara počinju Dani komedije: Uvijek imamo tremu kad smo u Tuzli, publika divna, ali i zahtjevna

Preuzmite sliku

Pozorišna manifestacija „Dani komedije“, u Bosanskom kulturnom centru u Tuzli počinje večerašnjom  izvedbom predstave „Ocat i sin“,  Zlatana Zuhrića i Tin Sedlara. Dok otac, shodno iskustvu, teži sigurnijim metodama, sin je tipičan primjer brzopletog modernog mladića koji, naravno, ne voli da mu “stari” stalno soli pamet, već voli “sve što vole mladi”, javlja Tuzlanski.ba.

Otac je isplanirao cijeli dan, no sin ima druge planove jer se sprema na sastanak sa djevojkom.

“Mislim da svi oni koji su inače roditelji će odmah prepoznati taj odnos između dvije generacije, kao što je bio odnos između nas i naših roditelja. Poenta je da ljudima prenesemo nešto iz života što su i oni samo doživjeli. Uvijek imamo tremu kad smo u Tuzli, jer publika je divna, ali I zahtjevna. Dat ćemo sve od sebe da nasmijemo publiku”, kazao je glumac Zlatan Zuhrić.

Tin Sedlar, mladi glumac, koji glumi sina u predstavi, kaže da je prvi put u Tuzli i da mu je iznimna cast ovdje biti. “Još mi je Zuhra napričao kako je divno ovdje, tako da se veselim. Malo je uzbuđenje, adrenalin, jedva čekanje i tako”, dodaje Sedlar.

Nakon večerašnje izvedbe komedije, u utorak, publika će moći uživati u izvedbi predstave  ”Rodijaci”, a nakon nje slijede i ”Majka Nuru počesto izruži”, ”Hor bečkih dječaka”, ”Kobajagi donijela me roda”, ” Da li je to bila ševa”, “Mujo, Suljo i Fata u društvu spektakla”, “Mušica”.

“Sve ove godine bila su određena razmišljanja o festival i Danima komedije, i mi smo se odlučili da napravimo Dane komedije. Devet predstava u narednih 11 dana u BKC-u, zaista nam je zadovoljstvo što možemo pionirskim koracima krenuti u ovaj projekat i nadamo se da će publika na kraju biti zadovoljna. Evo predstave iz Hrvatske, Srbije, Crne Gore, BiH. Nadamo se da ćemo u ovih 11 dana imati što manje grešaka, a što više smijeha, jer želimo da iz BKC-a svi izađu sa osmijehom i vrate se naravno sa osmijehom”, istakao je Edis Bajić, direktor BKC-a TK Tuzla.

„Dani komedije“ manifestacija je koja je i svojevrstan doprinos pozorišnoj umjetnosti i žanru komedije koja je posljednjih godina bila često izvođena na sceni BKC TK Tuzla. Završava se 22. septembra komedijom  “Pazi s’ kime spavaš”, po tekstu Semira Gicića, a u režiji Igora Damnjanovića. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje