Petak, 19. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Predstava za djecu, podjela paketića, a onda slavlje dugo u noć: Vodimo vas kroz program novogodišnjeg dočeka na Trgu slobode

Preuzmite sliku

Nedjelja je, 31.12., te večeras ispraćamo 2024. godinu. Tuzlake, Tuzlanke i posjetioce koji odluče dočekati Novu godinu na Trgu slobode večeras će bezvremenskim hitovima u 2024. uvesti ‘Bajaga i instruktori’.

Turistička zajednica grada Tuzla za posljednji dan 2023. u okviru manifestacije ‘Zima u Tuzli’, pripremila je bogat program naročito za naše najmlađe.

Tako će danas u 12:00 sati biti odigrana dječija predstava, a u 12:30 na Trg će doći Djed Mraz, te će biti organizovana podjela paketića čiji sponzor je NLB Banka Sarajevo.

Od 13:00 sati nastupit će Dječiji hor Lege Artis, nakon kojeg slijedi defile Moto Mrazeva Moto kluba Tuzla i Dobrovoljnog vatrogasnog društva Tuzla. 

Program dočeka Nove godine

U Novu 2024. godinu uvest će nas legendarni Bajaga i Instruktori, uz poziv Tuzlacima i svim posjetiocima Tuzle da zajedno uživaju u prazničnom duhu, gastronomskim čarima i zabavnom programu.

Prije nastupa ‘Bajage i instruktora’ u 19:00 sati nastup će imati tuzlanski DJ Shadow Kid, dok će u 21 sat posjetioce će zabavljati tuzlanski bend ‘Divan’.

Povodom novogodišnjeg dočeka, oglasilo se JKP „Saobraćaj i komunikacije-Tuzla“ d.o.o. Tuzla u kojem se navode instrukcije za saobraćanje i parkiranje.

Saopštenje prenosimo u cjelosti;

“Obavještavamo sve stanare, vozače i korisnike poslovnih prostora i parkirališta koji gravitiraju ulicama Atik Mahala i Stari Grad, da će u povodom obilježavanja Nove godine, 31.12.2023. godine od 07:00 sati do 01.01.2024. godine do 02:00 sati, biti obustavljen saobraćaj i onemogućeno parkiranje vozila u predmetnim ulicama i parkiralištu.

U navedenom periodu Vas upućujemo na korištenje alternativnih parkirališta Trg slobode, Kojšino, Jezero Zapad i Muzička škola. Hvala na razumijevanju i pomoći!”, navode iz JKP „Saobraćaj i komunikacije-Tuzla“ d.o.o. Tuzla.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje